Jonas Bergdahl, tidigare OG-ledare, är numera president för Crime Inc Sweden.
Jonas Bergdahl, tidigare OG-ledare, är numera president för Crime Inc Sweden.

OG-ledare får fängelse

Före detta OG-ledaren dömd för kvinnofridskränkning och grovt bokföringsbrott.


Nyheter24 har i ett flertal artiklar granskat den kriminella organisationen Original Gangsters och dess ledare Denho Acar. Nu kan vi avslöja att den tidigare ledaren för OG i Stockholm, Jonas Bergdahl, har dömts för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och grov kvinnofridskränkning av hovrätten.

Upprepat våld

Det är vid upprepade tillfällen som Bergdahl använt våld mot sin före detta sambo. Bland annat har han slängt in henne i en vägg, slitit henne i håret och spottat henne i ansiktet. Samt hotat att slå in pannbenet på henne.

Bergdahl blev friad av tingsrätten samtidigt som de dömde honom för flera andra grova brott, men hovrätten fann att sambons uppgifter framstår som mer trovärdiga än Bergdahls.

Ett flertal vittnen styrker även på olika sätt sambons berättelse.

Sov med knäna uppdragna

I rättegångsprotokollen målas en bild av långvarig och systematisk misshandel upp. Bland annat berättar sambon att hon ofta sovit med knäna uppdragna för att skydda sig mot våld. Förutom den fysiska misshandeln har sambon levt med våldets skugga ständigt hängande över sig och upprepade gånger blivit hotad av Bergdahl.

Jonas Bergdahl dömdes till fyra månaders fängelse för kvinnofridskränkning.

Dessutom dömdes han för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott samt ytterligare ett misshandelsfall med tre män inblandade.

Sammanlagt fick Bergdahl 22 månader i fängelse.

Han nekar till kvinnofridskränkning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.