OG-ledare får fängelse

- 01/04/2009, 12:17 -
Jonas Bergdahl, tidigare OG-ledare, är numera president för Crime Inc Sweden.

Jonas Bergdahl, tidigare OG-ledare, är numera president för Crime Inc Sweden.

Före detta OG-ledaren dömd för kvinnofridskränkning och grovt bokföringsbrott.

Nyheter24 har i ett flertal artiklar granskat den kriminella organisationen Original Gangsters och dess ledare Denho Acar. Nu kan vi avslöja att den tidigare ledaren för OG i Stockholm, Jonas Bergdahl, har dömts för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och grov kvinnofridskränkning av hovrätten.

Upprepat våld

Det är vid upprepade tillfällen som Bergdahl använt våld mot sin före detta sambo. Bland annat har han slängt in henne i en vägg, slitit henne i håret och spottat henne i ansiktet. Samt hotat att slå in pannbenet på henne.

Bergdahl blev friad av tingsrätten samtidigt som de dömde honom för flera andra grova brott, men hovrätten fann att sambons uppgifter framstår som mer trovärdiga än Bergdahls.

Ett flertal vittnen styrker även på olika sätt sambons berättelse.

Sov med knäna uppdragna

I rättegångsprotokollen målas en bild av långvarig och systematisk misshandel upp. Bland annat berättar sambon att hon ofta sovit med knäna uppdragna för att skydda sig mot våld. Förutom den fysiska misshandeln har sambon levt med våldets skugga ständigt hängande över sig och upprepade gånger blivit hotad av Bergdahl.

Jonas Bergdahl dömdes till fyra månaders fängelse för kvinnofridskränkning.

Dessutom dömdes han för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott samt ytterligare ett misshandelsfall med tre män inblandade.

Sammanlagt fick Bergdahl 22 månader i fängelse.

Han nekar till kvinnofridskränkning.

Skrivet av: