Supervärmen har tagit över Sverige – och den är här för att stanna

- 21/07/2016, 13:59
Värmen är här för att stanna!
1 av 3

Värmen är här för att stanna!

TT NYHETSBYRÅN

Har du badat ännu?
2 av 3

Har du badat ännu?

TT NYHETSBYRÅN

Då kanske det är dags nu!
3 av 3

Då kanske det är dags nu!

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Värmen har stigit svenskarna över huvudet – eller hur nu det klassiska uttrycket går. Den är i alla fall här för att stanna ett tag.

Det har inte varit den varmaste sommaren någonsin men den senaste veckan har temperaturen långsamt stigit och sommarvädret ser ut att ligga kvar till helgen med varmare luft som strömmar in över Sverige.

– Ytterligare varmare luft kommer in. Temperaturerna kommer troligtvis att nå upp till 25 grader på många håll i landet. Det ser sedan ut att fortsätta framåt fredagen, med gott om sol och höga temperaturer, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

Från västra Europa kommer högtrycket in och ligger över delar av Skandinavien. Under helgen försvagas det en aning – men det blir inte dåligt väder för det. Varmluften blir enligt SMHI kvar och det kommer på många platser i Sverige ligga kvar på ungefär 25 grader.

Risken för moln och regn ökar dock en aning där störst risk ligger över Götaland och Svealand.

– I övrigt väntas sol på många håll. Längs med kusterna kommer pålandsvinden kyla lite grann, så det blir nog inte varmast där. Varmast blir det snarare steget innanför kusten, någon mil inåt land, säger Marcus Sjöstedt till Aftonbladet.

Värmen under de kommande dagarna kan stiga upp emot 27 grader varmt, men inte överstiga 30 grader.

Läs här om Felicia som har världens bästa sommarjobb, särskilt i solen, ute som Pokémon-guide eller om vilken stad i Sverige som officiellt fick sommar först i år.

Gillar du sommarvärmen?