"Dagen efter hör jag åter på örat igen men viss nedsättning av hörsel samt viss ömmad när man trycker mot örat" - skriver polisen.
"Dagen efter hör jag åter på örat igen men viss nedsättning av hörsel samt viss ömmad när man trycker mot örat" - skriver polisen. - Foto: TT BILD

Tre män såg kvinna på väg att bli våldtagen – stoppade försöket

Ytterligare ett våldtäktsförsök uppges ha skett i Kalmar län under en vecka. Försöket avbröts när tre män förbipasserade.


Nyheter24 har tidigare skrivit att på mindre än en vecka har skett tre misstänkta gruppvåldtäkter i Kalmar län. Nu finns det uppgifter om att ytterligare ett våldtäktsförsök skedde i lördags, meddelar Barometern.

Det var natten mot lördagen som en kvinna, cyklandes hem från en restaurang i Borgholm, drogs av sin cykel av sex män som försökte våldta henne. En man satte sig på kvinnans ben och slet sönder hennes kläder samtidigt som han skrek åt henne.

Enligt kvinnans vittnesmål ska det ha varit ungdomar som pratade skånska, som attackerade henne.

Tre förbipasserande män såg händelsen och lyckades avbryta försöket, uppger Barometern.

Polisen i Kalmar har alltså nu fyra misstänkta gruppvåldtäkter och gruppvåldtäktsförsök att utreda. Två av dem skedde i går kväll, där det första offret var en kvinna i 50-års ådern.

På natten våldtogs en kvinna i 30-årsåldern av två okända gärningsmän.


Enligt polisen finns det inga kopplingar mellan de två anmäla våldtäkterna.

– Det är den bedömning man gör just nu. I detta läge ser vi inte att de har något samband med varandra, men det är ju något man får titta på i den vidare utredningen, säger Maya Forstenius, presskommunikatör vid polisen region syd till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

1 timme sedan
I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.