Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En man gripen för hot på nattåg i Umeå – viftade med kniv

- 27/07/2016, 09:27
Sent igår kväll var en stor polisinsats på Umes tågstation, efter att polisen fått larm om hot på ett nattåg.
1 av 2

Sent igår kväll var en stor polisinsats på Umes tågstation, efter att polisen fått larm om hot på ett nattåg.

TT

Två män greps för olaga hot, varav den ena är släppt från misstankar.
2 av 2

Två män greps för olaga hot, varav den ena är släppt från misstankar.

TT

Två män greps sent igår kväll, misstänkta för olaga hot. En av männen har släppts.

Igår kväll inleddes en stor polisinsats på Östra station i Umeå, efter att ett larm om olaga hot på ett ankommande nattåg. Två män, som uppges vara i 30-årsåldern greps och fördes till Umeås polisstation.

– Det kom in ett larm om en person som hade hotat resenärer på det här tåget. Vi har haft poliser på plats i samband med att tåget kom in på stationen i Umeå. Vad jag har förstått fanns de här två personerna med på tåget som kom från Luleå, berättar Peder Jonsson, kommunikatör på polisen i Västerbotten för Nyheter24.

Männen misstänkts ha hotat med att genomföra ett brott på tåget – men vad det rör sig om är polisen förtegen med. En av männen ska dessutom ha viftat med en kniv, enligt Västerbotten-Kuriren.

– Initialt greps två personer misstänkta för inblandning i det här. Sen har en av dem släppts under natten, så nu sitter det en person kvar gripen misstänkt för olaga hot mot grupp och brott mot knivlagen, säger Peder Jonsson.

Den gripna mannen är identifierad och är nu misstänkt för olaga hot mot grupp och för brott mot knivlagen.

– Nästa fas i det här är nu att det ska hållas förhör, både med den misstänkte och med vittnen, så får vi se vad resultatet av det blir, berättar Peder Jonsson för Nyheter24.