Alexia blev smygfotad av tränare i duschen: "Jag har aldrig varit så kränkt"

- 27/07/2016, 14:39
Alexia såg hur en hand hållandes en mobil stack upp i springan mellan omklädningsrummen.
1 av 3

Alexia såg hur en hand hållandes en mobil stack upp i springan mellan omklädningsrummen.

Privat/TT

Alexia mår fortfarande dåligt.
2 av 3

Alexia mår fortfarande dåligt.

Privat

Det inträffade på ett kampsportsgym i Stockholm.
3 av 3

Det inträffade på ett kampsportsgym i Stockholm.

Marcus Ericsson/TT

När Alexia tagit av sig kläderna och gått in i duschen så såg hon en kamera genom springan mellan omklädningsrummen.

Det var förra veckan som Alexia tränade på ett kampsportsgym i centrala Stockholm. Ett gym där hon flera gånger i veckan tränar på. Mannen, som höll i passet hon gick på, verkade enligt henne själv helt normal. När passet var slut så valde Alexia att duscha på gymmet innan hon skulle åka vidare till jobbet.

Inne på kampsportsgymmet ligger tjejernas omklädningsrum till vänster och killarnas till höger. Men mellan rummen går väggen inte ända upp till taket, vilket betyder att det är en ungefär 40 centimeters springa mellan rummen.

– Jag kläde av mig mina kläder och valde duschen som låg till höger. Jag brukar alltid kolla runt när jag är på en ny plats. Helt plötsligt såg jag en hand som höll i en mobil i springan som leder till tränarnas omklädningsrum. Jag såg hur tummen tog en bild, säger Alexia till Nyheter24.

Samtidigt som hon blev livrädd cirkulerade tusen tankar i huvudet. Hon ringde direkt till sin bror som berättade att han skulle komma på en gång.

– Jag klädde på mig snabbt men vågade inte lämna omklädningsrummet eftersom han kanske sett att jag kollat in i kameran och upptäckt honom. Jag visste inte om han skulle göra något mot mig och ge sig på mig? Jag har aldrig känt mig så kränkt.

När hennes bror anlände till gymmet hörde hon hur tränaren frågade om han kunde hjälpa till med något. Hennes bror svarade nej och såg sedan att Alexia kom ut. Syskonen konverserade på persiska för att tränaren i fråga inte skulle förstå något. När hennes bror fick reda på vem det var frågade sa han"Är det du som har tagit kort på min syrra?".

– Tränaren fick så mycket panik och blev så chockad. Min bror bad mig att gå ut till bilen. Jag grät och gick ut och satt mig och höll koll.

När hennes bror kom ut fick Alexia prata med polisen i telefonen och fem minuter senare anlände en patrull till platsen.

– Jag är så tacksam för polisen. De var där på fem minuter och hanterade det hela så proffsigt. En av poliserna berättade för mig att de skulle inleda en förundersökning och att de beslagtagit mannens telefon. Polisen ska ha en eloge för sitt hanterande av situationen.

Efter händelsen har Alexia inte kunnat vara ensam. Hon mår otroligt dåligt och har berättat att hon fått tillbaka sin panikångest.

– Jag känner mig så himla kränkt. Jag ser bilden av att jag står naken i duschen och någon tar en bild på mig hela tiden. Det här ska inte få hända.

Något som Alexia berättar också är att hon är så förbannad över att gymmet själv inte har gått ut med en officiell ursäkt.

På gymmets egna Facebooksida skriver de ”har fått kännedom om att en medlem och tillfällig tränare har blivit polisanmäld. Vi kommer att avvakta polisens utredning men även utreda händelsen internt för att säkerställa att något liknande inte sker i framtiden”.

– När jag var ute med min bror kom två tjejer fram och pratade med mig. De tränade också på gymmet och bad mig att inte hänga ut klubben. Men jag gör det inte för att hänga ut klubben eller för min egen vinning för den delen. Jag gör det här för det måste göras. Det är min skyldighet som människa att göra det. Jag gör det inte för att jag är ett offer, för jag är inget jävla offer, säger Alexia och fortsätter:

– Ett företag har en skyldighet till sina kunder. Jag är besviken, förbannad och så otroligt kränkt. Liknande händelser har skett och händer dagligen. Tjejer har i efterhand har hört av sig till mig och berättat om det. Det finns de som inte vågar prata men jag gör det och jag står gärna upp för de också.

Aftonbladet har fått tag på ägaren av gymmet som berättar att tränaren är avskedad samt avstängd från gymmet med omedelbar verkan.