Tisdag 15 Jun
Stockholm

Knarktillverkning ledde till kraftig explosion – tio personer skadades

Explosion i Skogås.
1 av 4
Explosion i Skogås. Foto: Marko Säävälä /TT
Det tros vara en form av knarktillverkning som ledde till explosionen.
2 av 4
Det tros vara en form av knarktillverkning som ledde till explosionen. Foto: TT
Tio personer skadades – en person något allvarligt.
3 av 4
Tio personer skadades – en person något allvarligt. Foto: Marko Säävälä /TT
Skogås söder om Stockholm.
4 av 4
Skogås söder om Stockholm. Foto: Google Maps

Vittnen berättar om att en tryckkokare kastats ut från en lägenhet och polisen tror att det rör sig om knarktillverkning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var kraftig rökutveckling i ett flerfamiljshus i Skogås, söder om Stockholm. Tio personer skadades där en personerna fick allvarligare luftvägsskador. Polisen fick in larm vid kvart över nio på söndagskvällen efter en smäll hade hörts.

– Tio personer fick problem med andningsvägarna och en var lite allvarligare rökskadad, säger Tomas Ibstedt vid Stockholmspolisen till Expressen.


Anledningen till rökutvecklingen var en explosion och efter att bombtekniker och kemdykare jobbat till sent på söndagsnatten kom det fram att det handlade om narkotikatillverkning som gått snett. En person flydde från platsen.

– Tekniker har nu kunnat konstatera att det var någon form av narkotikatillverkning bakom rökutvecklingen, säger polisens presstalesman Lars Byström till TT.

Enligt Aftonbladet berättar vittnen att det rör sig om en brinnande tryckkokare som kastats ut från balkongen. Efter dramatiken fick de boende senare återvända till sina lägenheter.

En förundersökning har inletts gällande allmänfarlig ödeläggelse. Det innebär alltså att någon avsiktligt åstadkommit explosionen. Även ett brott om narkotikastrafflagen har det inletts en förundersökning på. Ingen har gripits i nuläget. Säpo blev också informerade om händelsen men blev inte formellt inkopplade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela