Torsdag 16 Sep
Stockholm

De misstänkta för mordet i sommarstugan frisläpps

1 av 3
Hon misstänks även för inblandning i makens dödsfall, som drunknade förra året.
2 av 3
Hon misstänks även för inblandning i makens dödsfall, som drunknade förra året. Foto: TT
Den 41-åriga kvinnan som misstänks för sommarstugemordet uppges vara parets dotter.
3 av 3
Den 41-åriga kvinnan som misstänks för sommarstugemordet uppges vara parets dotter. Foto: TT

41-åringen och hennes 18-åriga sambo som misstänkts för sommarstugemordet begärs inte häktade.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var onsdagen den 3 augusti som en kvinna larmade SOS om att hon hade "hål i kroppen." Hon och maken hade blivit attackerade i sömnen i sommarstugan utanför Arboga.

I tisdags greps parets 41-åriga dotter och hennes 18-åriga sambo, misstänkta för mord och mordförsök. Nu släpps de på fri fot.

– De båda har varit skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det finns inte tillräckliga skäl att begära dem häktade, därför har de frigivits, men de är fortfarande intressanta i utredningen, skriver kammaråklagare Johan Fahlander som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

Polisen har varit förtegen om vilken typ av bevis som finns mot kvinnan och sambon. Anonyma källor inom polisen var dock tidiga om att berätta att det fanns intresse för en 41-åring.

41-åringen visade sig vara parets dotter, som polisen länge har spanat mot. När hon bokade en resa till Thailand tvingades de slå till.

Inte tillräckligt med bevis

Eftersom det saknas starka bevis mot paret kunde de inte häktas. Dotterns advokat har tidigare kallat bevisningen för "rena spekulationer" och vad för bevis som har kommit fram i utredningen är polisen mycket förtegen om.

Den 18-årige mannens advokat är inte förvånad att han är fri.

– Egentligen inte. Eftersom jag varit med på förhören så förstod jag att polisen hade bevissvårigheter. Hade det gått till en häktningsförhandling så hade de släppts, säger advokat Lars Jähresten till Aftonbladet.

Paret betraktas fortfarande som misstänkta i utredningen men har inte något reseförbud. De kan alltså lämna landet om och när de vill. Polisen har inga andra misstänkta.

Den 68-åriga mannen överlevde inte attacken, och eftersom kvinnan sov minns hon inte attacken. Hon får fortfarande beskydd av polisen, skriver Aftonbladet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela