Fredag 17 Sep
Stockholm

Massiv kritik mot musikvideo som handlar om mordet på Lisa Holm

1 av 3
2 av 3
3 av 3

En musikvideo från ett svenskt hårdrocksband får nu skarp kritik. Anledningen är att den är inspirerad av mordet på Lisa Holm.

Kommentera (142)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det svenska hårdrocksbandet Truckfighters har gjort en musikvideo som är inspirerad av mordetLisa Holm. Den 17-åriga tjejen mördades förra året och videon, som har skapats till bandets låt "Calm before the storm", visar en mängd detaljer från mordutredningen, rapporterar TT via Göteborgs-Posten.

Skärmdump från musikvideon. Bildkälla: Youtube


Musikvideon lades ut på Youtube i onsdags har sedan dess fått skarp kritik.

– Jag måste säga att det är fruktansvärt att de gör en video av en sådan här tragedi. Det blir ju en tragedi i sig. Det är bara negativt, inte minst för Lisas familj, säger Tore Brandtler, Lisa Holms familjs målsägandebiträde, till Aftonbladet.

Skärmdump från musikvideon. Bildkälla: Youtube


Bandet själva slår dock ifrån sig kritiken, och menar att de bara vill visa att kvinnor är särskilt utsatta för brott. Sångaren Oskar Cedermalm hoppas att till exempel Lisa Holms familj kan se saken "i ett större perspektiv".

– Det är klart att det kan vara känsligt, men samtidigt var det det som hände. Det är klart man tvekar lite, men vi gjorde det, gjort är gjort, säger han, rapporterar TT via Göteborgs-Posten.

I juni var det ett år sen Lisa Holm mördades av Nerijus Bilevicius. Här är de viktigaste händelserna från året som gått.

Är musikvideon osmaklig?
Tack för din röst!
Kommentera (142)
Kopiera länk
Dela