Svenska elever smygfilmades på skoltoalett – lades ut på porrsajt

- 12/09/2016, 15:40 -

En film på vad som verkar vara elever som besöker en svensk skoltoalett har laddats upp på en porrsajt. Nu har skolan polisanmält händelsen.

Filmen visar en person som placerar en kamera på en toalett. Sedan går personen därifrån och lämnar kameran kvar för att smygfilma. Filmen, som visar både killar och tjejer som går på toaletten, har sedan laddats upp på en porrsajt.

Enligt P4 Gävleborg, som var först med att rapportera om händelsen, kan filmen vara tagen på en toalett på gymnasieskolan Thoren Business School i Gävle.

– Det går inte att utesluta eftersom inredningen liknar det som vi har på våra toaletter. Vi agerar som att den skulle vara inspelad hos oss, säger Joacim Swedén, rektor på Thoren Business School, till Nyheter24.

Även de röster som hörs i filmen tycks prata svenska. I kommentarerna på porrsajten skriver dessutom vad som verkar vara personen som ligger bakom filmen att det är just Thoren Business School i Gävle som det handlar om.

Bildkälla: Skärmdump

Enligt porrsajten laddades filmen upp för cirka två veckor sedan. Den är 45 minuter lång och hade över 2 500 spelningar innan den plockades ner av användaren under måndagsförmiddagen.

– Det är chockerande. Jag tycker att det är riktigt fult att man filmar någons väldigt privata angelägenheter där man ska kunna känna sig trygg och vara i fred. Sen har man mage att dessutom lägga ut det på en porrsajt. Jag tycker att det är fruktansvärt, säger rektor Joacim Swedén.

Skolan, som misstänker att en elev ligger bakom filmen, har nu polisanmält händelsen. Man har även informerat alla elever om vad som hänt och hoppas nu kunna få in tips om vem som placerat kameran på toaletten.

– Vi har dessutom satt våra it-tekniker på att försöka spåra den här ip-adressen. Det har varit uppståndelse här på skolan under hela dagen. Eleverna är lika chockerade som jag, säger Joacim Swedén.

Skärmdumpar från filmen.

Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt, bekräftar för Nyheter24 att en polisanmälan har kommit in.

– Då är det brotten kränkande fotografering och förtal som kan bli intressanta att titta på.

Vad är det som är svårast i sådana här utredningar?

– Det är att ta reda på vem som har spridit de här bilderna. Man måste titta på hur det här spelades in, med vems kamera och vem det är som har publicerat filmen. Så det är en lång väg att gå innan man eventuellt kan komma till en gärningsman för ett åtal, säger Mikael Hedström.

Läs också om 19-åriga Mia som hittade en film på Facebook där någon smygfilmat hennes rumpa, eller om tjejen som blev smygfilmad mellan benen av en kille – och som sedan hämnades.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Har du blivit uthängd på internet?