En man har skjutits i huvudet utanför Stockholm. Han avled av sina skador.
En man har skjutits i huvudet utanför Stockholm. Han avled av sina skador. - Foto: TT/Google Maps

Man skjuten i huvudet utanför Stockholm – kunde inte räddas

Under torsdagskvällen bröt en skottlossning ut utanför Stockholm. En man sköts i huvudet, och kunde inte räddas.


Sent igår kväll vid 22.16 inkom ett larm om skottlossning i Barkarby utanför Stockholm, till polisen.

När polisen kom till platsen fann de en allvarligt skadad man, skjuten i huvudet, på en innergård. Där försökte ambulanspersonal rädda mannens liv, men det var för sent, uppger Expressen.

– De höll på väldigt länge med hjärt- och lungräddning. Men under den tiden visade han inga livstecken, säger vittnet Veronica Warenståhl till Expressen.

Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara. Enligt Aftonbladet har personer vittnat två maskerade män byta registreringsskyltar på sin bil innan skjutningen. De ska sedan ha flytt i den omskyltade bilen. Ännu har ingen gripits och enligt uppgifter till Expressen jagar polisen en Audi.

– Det ska ha varit ett fordon som har lämnat. Men vad det är för bil går vi inte ut med, säger Daniel Hackzell, befäl vid regionledningscentralen, till Expressen.

Enligt ett vittne ska tre skott ha avlossats mot mannen.

– Jag såg en man med bandanaliknande skydd över ansiktet avlossa tre skott mot mannen. Ingen nybörjare direkt, säger vittnet till Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.