Teo, 13, misshandlades på skolan – nu får han hjälp av motorcykelgäng

- 20/09/2016, 20:27
Teo blev slagen på sin skola. Efter händelsen har ingen ställts till svars. Motorcyklisterna på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 4

Teo blev slagen på sin skola. Efter händelsen har ingen ställts till svars. Motorcyklisterna på bilden har inget med artikeln att göra.

Privat/TT

Mikael Eriksson från Bikers mot mobbning står bakom evenemanget för Teos rättvisa.
2 av 4

Mikael Eriksson från Bikers mot mobbning står bakom evenemanget för Teos rättvisa.

Privat

Teo på motorcykeln.
3 av 4

Teo på motorcykeln.

Privat

Familjen Karlsson.
4 av 4

Familjen Karlsson.

Privat

Efter att Teo misshandlats på sin skola i Gislaved ställdes varken skola eller kommun till svars. Nu får Teo hjälp av organisationen Bikers mot mobbning för att få rättvisa.

I går skrev Nyheter24 om 13-åriga Teo som blev brutalt misshandlad på sin skola i Gislaved. Det var en annan elev som slog Teo medvetslös efter att de båda lämnats ensamma av resursperonal på skolans fritidsgård.

Teos familj har slagits sedan i maj för att få upprättelse för det som hänt, men trots anmälningar till både Skolinspektionen och polisen har ingen ställts till svars som ansvarig till det som hände.

Familjen vill nu stämma Gislaveds kommun som ett sista hopp för rättvisa. Efter att Teos mamma Maria Karlsson lade upp ett inlägg på Facebook om händelsen har den fått stor uppmärksamhet. I dagsläget har inlägget delats nästan 3 300 gånger.

Teo. Bildkälla: Privat

Nu kan Nyheter24 avslöja att Teo kommer få hjälp av gruppen "Bikers mot mobbning". Enligt Mikael Eriksson som är medlem i Bikers mot mobbning var det självklart att de skulle hjälpa Teo.

– Direkt när jag såg det på internet kände jag att vi behövde göra en insats. Det som hände Teo är fruktansvärt, och skolan eller kommunen verkar inte bry sig. De får ju ingen hjälp.


Mikael hoppas att Bikers mot mobbnings hjälp kommer göra att skolan och kommunen får upp ögonen för hur allvarligt problemet med mobbning verkligen är.

– Man får vara glad att det inte gick mer illa än vad det gjorde. Skolan borde stoppat mobbningen mycket tidigare än vad de gjorde. Vi vill att de ska inse att de måste sätta sig ner och göra en bra plan för hur de ska hantera den här typen av situationer.

Mikael Eriksson. Bildkälla: Privat

Han har redan varit och besökt familjen och Teo för att planera kortegen som kommer gå av stapeln den åttonde oktober från Eringsboda till Holmsjö marknad. Alla pengar som samlas in under evenemanget kommer oavkortat gå till Teo och familjen.

Maria Karlsson berättar för Nyheter24 att tanken är att alla pengar ska användas till att betala advokatkostnaderna för en stämning mot Gislaveds kommun.

– Och om det blir något över tänkte jag att det skulle gå till Friends eller någon annan organisation mot mobbning, säger hon.

Familjen Karlsson. Bildkälla: Privat

Hon berättar också att hela familjen fått nytt hopp efter all den fina respons som de fått på inlägget.

– Jag är inte den som grinar för saker, men det här har verkligen fått mig att gråta flera gånger. Vi är så fruktansvärt rörda och tacksamma.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Simon som mobbades men efter mammans inlägg på Facebook fick han hjälp från ett väldigt oväntat håll.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kommer du gå i kortegen?