Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Populär biljettsajt har blivit hackad – 200 000 användaruppgifter har läckt

- 29/09/2016, 13:38 -
1 av 3

Faksimil biljettnu.se / TT

2 av 3

Ap

3 av 3

Faksimil biljettnu.se

Biljettnu.se har hackats och ett textdokument cirkulerar med användarnamn och lösenord tillhörande nästan 200 000 av sidans användare.

Biljettsajten biljettnu.se har tidigare fått stor kritik för att det inte framgår att sajten faktiskt säljer andrahandsbiljetter. Nu avslöjar Aftonbladet att hundratusentals användaruppgifter har gjorts tillgängliga på internet.


Har du ett konto på biljett.nu? Då är det dags att byta lösenord – och det är även ett tips om du använder samma lösenord på andra hemsidor. Sajten har nämligen hackats och ett textdokument cirkulerar med användarnamn och lösenord tillhörande nästan 200 000 av sidans användare.

Om en person kommit över uppgifterna så är det lätt att se personuppgifter och beställningshistorik. Sajtens vd och ägare, Sajeel Iqbal, känner enligt Aftonbladet i nuläget inte till uppgifterna.

Sajten biljett.nu är en av de största aktörerna i den lukrativa branschen som är andrahandsbiljetter. Sajten fgick i konkurs förra året men finns nu åter som biljettnu.se, och sajten har fått extremt kritik av bland annat Konsumentverket som kallar det för vilseledande då det framstår som förstahandsbiljetter, rapporterar SVT.

Efter att Aftonbladet publicerade sin artikel har Sajeel Iqbal uttalat sig om situationen.

– Vi sparar inga personnummer eller bankuppgifter, och biljetterna är inte kopplade till kundernas konton. Det har heller inte varit möjligt att göra några beställningar i andra människors namn.

Läs även om hur många personer som kan spionera på dig via din webbkamera – eller om varningen som experten utfärdar om att hålla sitt lösenord hemligt.

Har något av dina konton blivit hackade någon gång?