Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män försökte dra in flicka i bil – nu vill pappan varna andra föräldrar

- 30/09/2016, 08:51
Två män försökte lura in en flicka i en röd bil.
1 av 2

Två män försökte lura in en flicka i en röd bil.

Google Maps

Händelsen inträffade i Borås under torsdagseftermiddagen.
2 av 2

Händelsen inträffade i Borås under torsdagseftermiddagen.

Google Maps

Männen ska ha sagt till flickan att hennes mamma var skadad och låg på sjukhus.

Två män försökte locka in en flicka i tioårsåldern i en röd bil utanför hennes skola i Sjömarken på torsdagseftermiddagen, rapporterar Borås Tidning.

Männen ska ha sagt till flickan att hennes mamma var skadad och låg på sjukhus. Flickan fick då panik och sprang i väg och kunde ta sig hem till sin mormor där hon sedan kunde ringa sin pappa.

– Man blir ju chockad och otroligt orolig. Det var helt rätt av henne att springa. Man funderar på vad som hade kunnat hända annars, säger pappan till flickan till Borås Tidning.

Nu vill han vara andra föräldrar och även rektorn Ann-Mari Kettisen på skolan vill uppmana andra föräldrar att prata med sina barn.

– Vi har gått ut med ett meddelande om det på vår hemsida och i morgon kommer lärarna prata med samtliga klasser. Föräldrarna kommer även att få information i vårt veckobrev, säger Kettisen till Borås Tidning.

– Det är bra om det här kan nå så många som möjligt och att folk är uppmärksamma, säger pappan.

Skolan har även polisanmält händelsen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.