1 av 3
- Foto: Privat
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: Privat

Jasmine, 18, såg "mördarclown" i Sverige: "Blev livrädd"

Du trodde kanske att den läskiga trenden inte skulle ta sig till Sverige…


Den senaste tiden har människor över hela världen sett folk utklädda till clowner som bland annat går runt med vad som ser ut att vara machetes.

Det har startat en trend vilket innebär att folk vill jävlas genom att klä ut sig till clowner. Men som tur är har inga läskiga clowner synts till i Sverige.

Till nu.

18-åriga Jasmine Johansson fick en chock när hon var på väg till bussen utanför sin lägenhet i Tannefors i Linköping. Där stod det en clown.

– Jag gick som vanligt med hörlurarna i och kollade Snapchat. Sen tittade jag upp och såg en clown på andra sidan vägen, tog en snabb bild och sprang därifrån, säger hon till Nyheter24.

Privat

Även Olivia Hogan såg en läskig clown i Linköping. Den clownen jagade henne och hon lyckades fånga den på film:

Jasmine blev givetvis livrädd då hon, precis som så många andra, sett videos och bilder från bland annat USA.

– Jag blev riktigt chockad. Trodde aldrig att jag skulle möta en clown på gatan liksom.

När hon sedan la ut bilden i en stor grupp på Facebook så startade kaoset. Med många delningar och många som fått panik och är rädda för att gå ut.

– Men jag förstår dem eftersom det pratats så mycket om det i USA och i England, säger hon och fortsätter:

– Jag hade tur som inte blev jagad men vill att människor ska vara försiktiga när det är mörkt ute. Det finns också de som har clownfobi. Den här nya trenden är helt sjuk.

Facebook. Från Storbritannien.

Polisen i Östergötland jobbar inte aktivt med något ärende. Ytterligare en person har sett clownen och skrivit på Linköpings-polisens Facebook-sida.

– Vi uppmanar alla att inte använda Facebook för att anmäla brott. Det är klart att det inte är det roligaste och om man blir utsatt måste man ringa 112, eller 114 14 om man inte känner att det är akut. Det kan absolut vara ofredande det handlar om, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till Nyheter24.

Har du sett en clown? Skicka in din video eller bild här eller på vår Facebooksida.

Har du också sett läskiga clowner någonstans i Sverige? Kontakta oss på tips@nyheter24.se

Läs också om staden som terroriseras av clowntrenden – eller se clownen som Olivia blev jagad av i Linköping. Nyheter24:s Karl Anders Lindahl har skrivit vad han tänker göra om han träffar en clown. Läs om det här.

Glöm inte att ladda ner vår app för de allra hetaste nyheterna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett en läskig clown i Sverige den senaste tiden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.