Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gustav "säljer" giftermål och svenskt medborgarskap: "Öppen för alla förslag"

- 09/11/2016, 18:18
1 av 3

2 av 3

3 av 3

Gustav Hallén "säljer" ett svenskt medborgarskap inklusive giftermål på e-bay för 50 000 dollar.

Gustav Hallén, 30, från Stockholm lade upp en annons på e-bay där han erbjuder någon att gifta sig med honom för att få ett svenskt medborgarskap. Priset? Utropspriset ligger på 50 000 dollar.

– Det hela började som en kul grej efter valet i USA i natt. Det är menat som någon form av kritik, men egentligen var det inte så genomtänkt. Jag kanske får äta upp det nu, säger Gustav till Nyheter24.

I beskrivningen i annonsen skriver Gustav att "Förutom lite slitskador och ögonproblem" så är han "överlag vid god fysisk hälsa och ett fint exemplar".

Han skriver också om bakgrunden till annonsen: "USA blev just ett land för de fria att lämna. Varför inte flytta till ett bättre ställe? Som Sverige. Öppen för alla förslag kvinnor, män och andra. Gillar långa promenader och Netflix and chill".

Ännu har ingen nappat på Gustavs erbjudande, vilket han egentligen är glad för. För när det kommer till kritan tror han inte han skulle vilja genomföra ett giftemål.

– Det hade nog blivit lite svårt, vad ska man säga till mamma och pappa? Men chansen är nog minimal.

Varför har du satt ett pris på annonsen?

– Det var för att sätta igång tankarna hos folk, typ "vad är en villig att betala för frihet egentligen?". Och det som har hänt i USA kan säkert hända i Sverige inom en snar framtid, säger Gustav.

Nyheter24 har tidigare skrivit om några andra konstiga saker som sålts på e-bay så som luft från en Kanye West-spelning, personen som försökte sälja sig själv för tio kronor och popstjärnan som sålde sin egen syster.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Skulle du kunna gifta dig för att få frihet?