Claudia mötte kvinnan på ett övergångsställe.
1 av 7
Claudia mötte kvinnan på ett övergångsställe. - Foto: Privat
Hon bjöd sedan in henne att värma sig i hennes källare.
2 av 7
Hon bjöd sedan in henne att värma sig i hennes källare. - Foto: Privat
Något som fick hennes grannar att reagera starkt.
3 av 7
Något som fick hennes grannar att reagera starkt. - Foto: Privat
Då bjöd hon istället upp kvinnan till sitt hem.
4 av 7
Då bjöd hon istället upp kvinnan till sitt hem. - Foto: Privat
De lagadefikade och lyssnade på ABBA.
5 av 7
De lagadefikade och lyssnade på ABBA. - Foto: Privat
Och dagen efter sågs de igen för en fika och fixade naglarna.
6 av 7
Och dagen efter sågs de igen för en fika och fixade naglarna. - Foto: Privat
Claudia hoppas att de kommer hålla kontakten.
7 av 7
Claudia hoppas att de kommer hålla kontakten. - Foto: Privat

Claudia bjöd hem den hemlösa kvinnan – grannarnas reaktion är hemsk

När de möttes på övergångsstället frågade Claudia kvinnan vart hon var på väg. Jag vet inte, fick hon till svar.


Det var när Claudia Latti, 29, från Stockholm var på väg hem som hon såg den hemlösa kvinnan som hon tidigare sett några gånger. Kvinnan bar på tunga kassar och haltade när hon gick. När de möttes på övergångsstället frågade Claudia kvinnan vart hon var på väg. Jag vet inte, fick hon till svar.

– Jag frågade om hon ville följa med hem till mig och värma sig i källaren, vilket hon jättegärna ville göra. Så vi hjälptes åt och bar hennes kassar samtidigt som folk kollade på oss. Jag frågade om hon ville komma upp i lägenheten men hon sa att källaren fungerade bra, säger Claudia till Nyheter24.

Claudia gick upp till sin lägenhet och tog med allt hon kunde hitta i matväg och gick sedan ner till kvinnan. Hon skrev en lapp till sina grannar och förklarade att hon tagit med kvinnan och om någon skulle ha ett problem med det skulle de antingen ringa Claudia eller komma och knacka på hos henne.

– Det dröjde inte länge innan tre grannar knackade på min dörr. Jag märkte på en gång att de inte var glada över att kvinnan var i källaren.

Bildkälla: Privat

Grannarna bad Claudia följa med ner till källaren för att prata om det. När hon kom ner stod en kvinna i 30-årsåldern och kollade på henne.

– Har du hämtat hit det? sa hon och pekade på kvinnan. Jag berättade att det var jag som hade hjälp den hemlösa kvinnan som satt ute och frös i kylan. En av grannarna sa att vi inte kunde hjälpa alla uteliggare på Östermalm. Jag blev så arg och skadade av ilska.

Claudia fortsatte med att berätta att alla kunde göra något för någon och att sa att hon tyckte att det var tragiskt att de ens stod och diskutera något som bara skulle vara en fin sak.

– Jag och kvinnan gick upp till mig. Jag sa att hon kunde ta ett bad och hon blev så glad att hon började gråta. När jag kom in på toaletten igen stod hon och städade den som att hon att smutsat ner.

Bildkälla: Privat

Claudia förklarade att hon inte behövde göra det och då frågade kvinnan om det fanns några bindor.

– Hon hade mens och var helt blodig längs benen. Vi fixade så att hon fick nya kläder, skor och slängde allt annat för det var så blött och vägde bly.

Claudia och kvinnan satt sedan i vardagsrummet och drack te och pratade. Kvinnan ville lyssna på ABBA så det gjorde de. Kvinnan frågade även om Claudia hade någon choklad hemma, eftersom hon inte hade ätit det på väldigt länge.

– Sedan kom min syster som hade handlat lite saker som hon skulle kunna behöva. Vi ordnade sedan så hon skulle få sova på ett härbärge över natten för att inte behöva vara ute.

Innan Claudias syster körde kvinnan till härberget så frågade hon Claudia varför hon gjorde allt. Claudia berättade att hon bara ville hjälpa till.

Bildkälla: Privat

Under fredagen träffades de igen. Claudia och hennes vännina mötte upp kvinnan och åt mat på McDonald's, fixade hennes naglar och fikade. Kvinnan fick nya kläder och sedan ordnade de en ny sovplats till henne.

Under lördagen träffades de igen. Claudias kompis, som är läkare, skulle komma förbi och plåstra om kvinnan samt rengöra hennes sår. De skulle även att försöka kontakta fler ställen för att göra allt de kunde för att fixa ett ställe som kvinnan kunde sova på samt komma tillbaka till.

– Hon är så tacksam och jag blir så rörd när jag ser henne. Jag hoppas verkligen vi kan fortsätta hålla kontakten.

Claudia publicerade sedan ett inlägg på Facebook där hon förklarade vad som hade hänt och blev mött av väldigt positiva reaktioner.

– Folk har skrivit så fina saker att jag blir tårögd när jag läser det och när de berättar att de inspirerats av mig. Och det är allt jag vill, för det här kanske gör att tre till personer hjälper någon. Vi alla kan göra något för att hjälpa någon som har det svårt.

Bildkälla: Privat

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hjälpt en hemlös någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.