Pizzan som startade hela bråket till vänster. Pizzabagaren på bilden till höger har inget med artikeln att göra.
1 av 2
Pizzan som startade hela bråket till vänster. Pizzabagaren på bilden till höger har inget med artikeln att göra. - Foto: Faksimil Facebook/TT
Denna pizzabagaren har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Denna pizzabagaren har inget med artikeln att göra. - Foto: TT

Andreas sa att pizzan inte såg god ut – blev kallad för en "klump bajs"

När Andreas kommenterade Stockholmspizzerians bild fick han ett svar han inte väntat sig.


När Andreas Obenius från Gävle kollade igenom sin Facebook på söndagen fick han syn på en pizza som inte direkt fick det att vattnas i munnen på honom.

Pizzan, som kom från en vegansk pizzeria i Stockholmsområdet, innehöll bland annat vegansk skinka, pommes och vegansk vitlössås. Men trots alla dessa ingredienser tyckte Andreas inte pizzan kändes aptitlig nog.

Han valde därför att lämna en kommentar där han skrev: "Ser verkligen inte gott ut". En stund senare fick han ett svar på sin kommentar från pizzerian själv, som nog slog alla förväntningar han någonsin haft på ett svar.

Bildkälla: Faksimil Facebook

"Du ser verkligen som en idiot ut men det är du inte du ser som klump bajs ut". Pizzerians barska svar väckte en hel del reaktioner från personer som inte kände att bemötandet var okej.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Andreas erkänner dock för Nyheter24 att han inte är arg.

– Jag är inte arg, han var förmodligen stressad eller något.

Har du något du skulle vilja säga till pizzabagaren?

– Ta det lugnt med de aggressiva kommentarerna för din egen skull, du tappar bara kunder. Och jag ska faktiskt åka dit och provsmaka till sommaren, säger han.

Men historien slutar inte där. Många tyckte att pizzerians svar var både omoget och oproffsigt. Flera sade även att de inte tänkte besöka pizzerian igen, av de som varit där.

När en person sedan sade att det arga svaret till Andreas fått personen att skratta högt gick pizzerian till ny attack. Denna gång hotade pizzerian med att "stoppa sin manlighet" i personens mamma.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Nyheter24 har sökt pizzerian i fråga för en kommentar men personen som skrivit kommentarerna har inte gått att få tag på, trots upprepade försök.

Men på Facebook har pizzerian gjort ett försök till att förklara och försvara sig. Där säger de bland annat att det inte handlar om kundbemötande, utan att de känt sig stötta av Andreas kommentar.

De frånsäger sig också alla anklagelser om att ha hotat med våldtäkt, och skriver istället att de tänker polisanmäla alla personer som påstått det. De kallar även de kommentarerna för "påhopp" och "kränkande".

Bildkälla: Faksimil Facebook

Men det verkar inte som att det är Andreas kommentar som drar ner bilden av pizzerian, snarare det otrevliga bemötandet på kommentarerna till bilden.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Efter påhoppen gick nämligen många in och recenserade pizzerian på Facebook och gav dem en stjärna som en markering.

"Utan tvekan det mest oproffsiga och osmakliga kundbemötandet jag skådat någonsin. Ska varna alla veganer jag känner så att de inte åker till er förrän ni bett om ursäkt och avskedat den/de personer som står bakom uttalandena", skriver en person.

"Hade också sett fram emot att besöka er om jag var i Stockholm. Men efter hot om våldtäkt tänker jag inte sätta min fot i eran restaurang. Se det som en känga att be om ursäkt vilket jag bad om redan från början", skriver en annan.

UPPDATERING: Efter artikelns publicerande hörde den ansvarige pizzabagaren av sig till Nyheter24 för att få lämna en kommentar. Han berättar bland annat att han bett Andreas om ursäkt.

– Jag skrev det där när jag hade en dålig stund, jag hade mottagit ett jobbigt besked precis innan. Jag vet faktiskt inte varför jag skrev som jag gjorde. Nu får jag motta hot från hela Sverige. Jag vill bara att folk ska sluta, de behöver inte handla av mig, men de ska inte hota mig, säger han.

Han säger också att hans kommentar om att stoppa "sin manlighet" i personen som skrattades mamma är ett missförstånd.

– Den här personen har varit på mig i två år och kallat mig för idiot, amatör och att jag sprider falsk reklam. Det gör att jag mår dåligt.

Men varför vill du då ha adressen till personens mamma?

– Jag ville förolämpa honom. Och jag visste att det där var den bästa förolämpningen jag kunde säga.

Men vad menar du med att stoppa din "manlighet" i hans mamma?

– Personen jag skriver till har ett mellanöstern-namn och jag är också från det området. Där är det den bästa förolämpning som man kan ge. Men det handlar inte om våldtäkt, det handlar om att förolämpa honom, det har inget med hans mamma att göra.

Pizzabagaren sade också att han inte vill kommentera saken vidare.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hunken Phil som reser jorden runt och äter pizza och att den populära pizzeriakedjan Dominos kommer till Sverige (och var den kommer öppna först).

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du pizzan ser god ut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.