Det kanske inte blir någon pizza idag.
Det kanske inte blir någon pizza idag. - Foto: TT

Stor pizzasajt utsatt för överbelastningsattack

Den populära sajten Onlinepizza.se utsattes för en överbelastningsattack på den dag på året då det beställs flest pizzor.


Nyårsdagen är den dag då flest svenskar längtar efter en rykande färsk pizza. Och många brukar beställa dem på den populära sajten Onlinepizza.se.

– Varje år sker en stor ökning i beställningsstatistiken under nyårsdagen, då tre gånger så många appar eller ringer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan 13.00 och 15.00 samt 17.00 och 19.00. Då får pizzabagarna det riktigt svettigt, har Anders Signell, vd för Onlinepizza, tidigare berättat för Nyheter24..

Men i år ser det ut som att någon skojare bestämt sig för att ge pizzasugna svenskar en riktigt kass start på 2017. Under nyårsdagen utsattes nämligen Onlinepizza.se för en överbelastningsattack som gjorde att hela systemet tidvis låg nere.

– Vi har fått en så kallad DDOS-attack riktade mot oss. Någon eller några skickar massor av data för att få sajten att gå ner, säger Anders Signell till Aftonbladet.

– Det är inte första gången det händer. För några år sedan blev vi utsatta för en stor attack på nyårsdagen, tillägger han.

Men han försäkrar att sajten förberett sig noga och att de har stor serverkapacitet vilket gör att det inte borde bli långvarigt.

Så om du är en av dem som är så bakis att du bara måste ha en pizza idag får du nog göra på det gamla vanliga sättet och ringa din favoritpizzeria.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka pizzor som är svenskarnas absoluta favoriter.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ätit en pizza idag?
Tack för din röst!