Hunden avled av sina skador.
Hunden avled av sina skador. - Foto: Google Maps/TT

Hund kastades från fjärde våningen – avled av sina skador

Publicerades: 14 Jan 2017, 22:54

Polisen fick ett larm om ett en hund kastats från ett fönster på fjärde våningen i Tensta.


Det var under torsdagskvällen som polisen fick ett larm om att en hund hade kastats från ett fönster i Tensta, Stockholm.

Enligt uppgifter kastades hunden från fjärde våningen och avled senare av sina skador.

– Det är grannar som ringt och berättat detta, säger Lena Bakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Polisen omhändertog en kvinna och händelsen rubriceras som djurplågeri.

– När sådant här händer är det naturligtvis fel människor som skaffar hund. Detta är inget normalt beteende, och borde inte vara i närheten av en hund. Det skulle vara en mjukishund i så fall, säger Svenska kennelklubbens talesperson Hans Rosenberg till Expressen.

Rosenberg berättar även att han tycker att djurskyddslagen borde tillämpas lite oftare och att vi måste visa djur mer respekt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Relaterat
Senaste nytt

Nytt covidvaccin testas – ska klara mutationer

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

1 timme sedan
Mängden gamla solcellspaneler och vindturbinblad väntas mångdubblas i takt med att solenergi- och vindkraftanläggningar växer. Men Sverige är inte redo att hantera den förväntade mängden av uttjänta solcellspaneler och vindturbinblad i framtiden, slår Riksrevisionen fast i ny rapport.

Nytt åtal mot Donald Trump

1 timme sedan
USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning om hur han hanterat hemligstämplade dokument efter sin tid i Vita huset. Justitiedepartementet har inte bekräftat åtalet.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

2 timmar sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

igår 23:24
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

igår 22:54
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.