Söndag 29 Maj
Stockholm

Nätpedofil utnyttjade Angelica, 19, i tre år: "Jag förlorade min barndom"

Angelica fick kontakt med mannen via forumsajten Kamrat.
1 av 6
Angelica fick kontakt med mannen via forumsajten Kamrat. Foto: TT
Angelica fick kontakt med mannen via forumsajten Kamrat.
2 av 6
Angelica fick kontakt med mannen via forumsajten Kamrat. Foto: TT
Då var hon bara 12 år gammal.
3 av 6
Då var hon bara 12 år gammal. Foto: TT
De pratade sedan under tre års tid.
4 av 6
De pratade sedan under tre års tid. Foto: Pixabay
Under de tre åren tvingade mannen Angelica att begå flera grova övergrepp på sig själv.
5 av 6
Under de tre åren tvingade mannen Angelica att begå flera grova övergrepp på sig själv. Foto: TT
Han är idag dömd till fängelse.
6 av 6
Han är idag dömd till fängelse. Foto: TT

Angelica var bara 12 år gammal när hon fick kontakt med den då 20-årige mannen. Han dömdes 2015 för att ha utnyttjat 64 flickor.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2016 dömdes en 29-årig man för 64 fall av sexuellt tvång mot över 60 pojkar och flickor i åldrarna elva till 20 år. En av de tjejer som hade kontakt med mannen i över tre år var 19-åriga Angelica från Södermanland.

Det var på hemsidan Kamrat som Angelica först fick kontakt med den äldre killen. Hon var själv bara 12 år, medan killen var 20.

De skickade några meddelanden på hemsidan och började sedan prata över MSN. Angelica trodde hon fått en vän, men samtalen övergick snabbt till att handla om sex.

Personen på bilden har ingen koppling till historien. Bildkälla: TT

Eskalerade snabbt

Killen började prata om att Angelica kunde flytta hem till honom, och att de borde ses. Han tjatade också på Angelica att hon skulle visa upp sig i webbkameran.

– Han sade att jag var fin, och att jag kunde lita på honom. Att han aldrig skulle lägga upp några bilder eller filmer på mig. Och jag mådde ganska dåligt, hade det svårt i skolan, så jag ville väl bli bekräftad, fast på fel sätt, berättar hon för Nyheter24.

Angelica kände ett förtroende för killen eftersom de pratat under en längre tid, och slutligen gick hon med på att visa upp sig i underkläder.

Därefter eskalerade situationen snabbt. Killen tjatade mer och mer och ville att Angelica skulle göra mer utmanande saker. Han tvingade henne att visa sig naken och utsätta sig själv för grova övergrepp.

– Han tvingade mig att göra precis det han skrev, saker jag inte ville göra, förnedrande saker. Jag berättade inte för någon vad som hände. Jag blev deprimerad och fick ångest och började skolka från skolan, men pratade med honom varje dag. Jag tyckte att han var en bra kompis. Eftersom vi pratade i tre år blev han den person jag kände gav mig trygghet och bekräftelse.

Personen på bilden har ingen koppling till historien. Bildkälla: TT

Hot på Facebook

Men när hon fyllde 15 år skaffade hon en pojkvän, vilket gjorde 20-åringen sur och de tappade kontakten. Drygt ett år senare fick Angelica plötsligt ett väldigt hotfullt meddelande på Facebook från ett fejkat konto.

Personen skickade med skärmdumpar från en av de gånger Angelica webbcamat med 20-åringen och skrev att om hon inte chattade med honom så skulle han sprida bilderna till alla hennes vänner, bekanta och familj.

– Jag gjorde dock inte det utan blockade honom så han inte kunde skriva mer.

Angelica försökte gå vidare och förtränga det hon varit utsatt för och hoten hon mottagit. Men så en dag när hon var 16 år ringde plötsligt polisen till hennes pappa.

– De frågade om det var så att jag haft kontakt med en äldre kille, när jag sedan berättade så blev jag kallad till förhör, och sedan blev det rättegång som höll på i flera år.

Personen på bilden har ingen koppling till historien. Bildkälla: Pixabay

Var inte ensam

Det visade sig att mannen som pratat med Angelica i tre år gjort liknande saker mot över 60 andra barn och ungdomar. Han hade filmat Angelica när hon visade sig i webbkameran och sedan lagt ut på en hemsida på nätet. Totalt fanns fyra videos som alla var en halvtimme långa på Angelica.

– Jag vet inte hur länge de låg ute innan polisen upptäckte dem. Jag visste inte ens att han filmat.

Personen som sedan hotat Angelica över Facebook visade sig vara en man i 30-årsåldern som hotat 20-åringen med att anmäla honom till polisen om han inte gav honom Angelica kontaktuppgifter.

Männen dömdes år 2015 av Göta hovrätt. 20-åringen för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografi brott och 30-åringen för grovt sexuellt tvång. De avtjänar varsitt fängelsestraff.

Under rättegången satt Angelica i samma rum som 20-åringen.

– Då var det panik på riktigt, jag visste inte var jag skulle ta vägen. När jag var klar med mitt vittnesmål så började han sitt försvar med att säga "förlåt för det som hände". Då visste jag inte vad jag skulle göra, sedan nekade han till allt och sade att han trott att jag var äldre, trots att han visste om min ålder.

Personen på bilden har ingen koppling till historien. Bildkälla: TT

Förlorade sin barndom

I efterhand har Angelica insett att det killen utsatte henne för påverkade henne på många sätt under åren de hade kontakt. Hon berättar att hon inte riktigt kunde förstå att det han gjorde var fel, utan istället anklagade sig själv, och hon isolerade sig från sin familj.

– Han förstörde mig nästan helt. Min tillit försvann och han sänkte hela mitt självförtroende till noll. Jag minns att jag inte kunde gå utan jacka i skolan, och att jag alltid hade jacka i klassrummet för att jag kände mig ful.

Efter rättegången kom mycket känslor Angelica tidigare förträngt upp till ytan och hennes ångest och psykiska ohälsa förvärrades.

– En sak jag tänkt på, som ger mig ångest fortfarande, är att jag förlorade en stor del av min barndom. Jag satt ju bara hemma och skrev med den här killen varje dag och kväll. Jag var ju 12 år, jag borde ha varit ute och lekt och haft kul, avslutar hon.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Maja som blev våldtagen av sin Tinder-dejt, Isabelle som våldtogs på en kryssning och Patrik som tänder på barn men inte kallar sig pedofil.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Låst läge i förhandlingar om Jemenbelägring

Publicerades: 1 timme sedan

Miljardförlikning efter dödligt husras i Miami

Publicerades: 2 timmar sedan

Många döda i brasilianskt oväder

Publicerades: 2 timmar sedan

Fem inför rätta för stort momsbedrägeri

Publicerades: 2 timmar sedan

Rysk olja levererad till Sri Lanka

Publicerades: 3 timmar sedan

Så överlever du myggen i sommar

Publicerades: igår 20:17