Daniel fick ett felskickat mail – slutade med en möhippa på Irland

- 06/02/2017, 18:45 -
Det felskickade mailet till mycket mer än Daniel tänkt sig.
1 av 7

Det felskickade mailet till mycket mer än Daniel tänkt sig.

Privat

Daniel hamnade på en irländsk möhippa.
2 av 7

Daniel hamnade på en irländsk möhippa.

Privat

På grund av att han fått Dannys mail de senaste åren.
3 av 7

På grund av att han fått Dannys mail de senaste åren.

Privat

Daniel och bruden.
4 av 7

Daniel och bruden.

Privat

Hela gänget i Dublin.
5 av 7

Hela gänget i Dublin.

Privat

Daniel hann med en kort visit till Guiness-bryggeriet med bruden sista dagen.
6 av 7

Daniel hann med en kort visit till Guiness-bryggeriet med bruden sista dagen.

Privat

Daniels status innan han åkte iväg.
7 av 7

Daniels status innan han åkte iväg.

Privat

Daniel Dudek fick ett mail som inte var menat till honom med en inbjudan till en möhippa på Irland, vilket fick ett rätt oväntat slut.

Den här historien börjar med ett enkelt felskickat mail men slutade med en galen helg i Dublin för 30-årige Daniel Dudek från Stockholm.

Allt började för nästan tio år sedan när Daniel en dag fick ett mail adresserat till en viss Daniel Dudek, men som verkade vara en person bosatt på Irland snarare än Daniel själv.

Först lade Daniel ingen vidare notis vid de felskickade mailen. Men när han började få allt från felskickade räkningar till semesterfoton bestämde han sig för att helt enkelt vidarebefordra mailen till den andra Daniel.

Irländske Daniel verkade kallas för Danny. Så svenske Daniel provade att skicka mailet till danny.dudek istället för daniel.dudek.

Daniel hamnade på en irländsk möhippa. Bildkälla: Privat

Det visade sig att hans chansning varit helt riktig och han fick ett meddelande tillbaka med ett tack från Danny.

– Jag har alltid vidarebefordrat dem sedan dess, oftast med någon liten hälsning. Jag och Danny har liksom haft någon form av mail-symbios under alla de här åren, berättar Daniel för Nyheter24.

Så för några månader sedan fick Daniel en inbjudan till en möhippa i Dublin. Vanan trogen skickade han mailet vidare till Danny och önskade honom en trevlig kväll.

Daniel och bruden. Bildkälla: Privat

Några dagar senare kom ytterligare ett mail angående möhippan. Då valde Daniel att skriva tillbaka och förklara att personen tyvärr hade fel mailadress. Daniel trodde nog att historien var slut där och att Danny skulle få gå på en rolig möhippa.

– Men någon vecka efter det mailet kom ett nytt mail från bruden. Hon skrev att hon hade fått höra historien och tyckte det lät jätteroligt, och om det var så att jag ville komma på hennes möhippa så var jag mer än välkommen.

Vilket kanske låter rätt galet egentligen, men det tog inte lång tid för Daniel att bestämma sig för vad han skulle svara.

Hela gänget. Bildkälla: Privat

– Det tog väl en halvtimme innan jag satt med caps lock nedttryckt och skrev "I'M COMING!", skrattar Daniel.

Sagt och gjort. Daniel förklarade för sin fru att han tänkte åka på möhippa på Irland och att han bokat biljetter. Och nu i helgen var det alltså dags för kalaset.

Daniel fick bo hemma hos bruden den första natten innan hela sällskapet tog in på hotell och hade möhippa med Moulin Rouge-tema på lördagen. Han fick dessutom chansen att äntligen träffa Danny, vars mail han alltså vidarebefordrat de senaste tio åren.

– Alla var så himla trevliga och öppna. Jag har fått så mycket nya vänner och alla som var med har såklart en stående inbjudan till Sverige efter det här. Jag vet inte riktigt hur jag ska bräcka möhippan eftersom jag redan är gift, men det kanske vore kul med ett midsommarfirande, avslutar Daniel.

Daniel Dudek och Daniel Dudek. Bildkälla: Privat

Nyheter24 har tidigare skrivit om nio knep som gör att din möhippa kommer bli episk och Anja som råkade "fria" till en kille hon precis träffat.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Hade du åkt på möhippan om du varit Daniel?