Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stor polisinsats på svenskt universitet – larm om beväpnad man

- 08/03/2017, 15:01 -
Kraftigt beväpnade poliser på plats vid Mittuniversitetet.
1 av 3

Kraftigt beväpnade poliser på plats vid Mittuniversitetet.

TT/Wikimedia/Google Maps

Campus Östersund.
2 av 3

Campus Östersund.

Wikimedia

Förstärkningsvapen och piketbussar på plats.
3 av 3

Förstärkningsvapen och piketbussar på plats.

TT NYHETSBYRÅN

På Mittuniversitetet i Östersund befinner sig kraftigt beväpnade poliser efter ett larm om en man som gått runt med "pistolliknande föremål"

Det pågår just nu en större polisinsats vid Mittuniversitetet i Östersund. Anledningen är att en man har setts gå genom byggnaderna med ett föremål som liknar en pistol.


Klockan 13.47 beordrades flera patruller till universitet och på hemsidan skriver polisen att det finns "en iakttagelse av en man som möjligen har hanterat en pistol".

Wikimedia

Polisen har därmed blockerat alla in- och utgångar, skriver Aftonbladet som också menar att många studenter har dragit hem för att de blev så oroliga.

Även poliser med större förstärkningsvapen har beordrats till platsen

– Det finns ingen hotbild mot universitetet vad vi känner till, säger Börje Öhman, presstalesperson för polisen, till Aftonbladet.

Vid 15.30-tiden har sökandet efter mannen utökats.

– Vi har utökat sökandet till närområdet till Campus, eftersom det inte finns några vittnesuppgifter på att personen verkligen har gått in i någon av byggnaderna. Vi söker med hjälp av hundar, säger Börje Öhman, till SVT Nyheter.