Vinst på triss
1000 trisslotter

Jakob, 23, köpte 1 000 Trisslotter: "Räknar inte med att vinna"

Jakob, 23, från Stockholm bestämde sig för att testa den "statliga lyckan" och köpte därför 1 000 Trisslotter som han ska skrapa.


23-årige Jakob Vastamäki från Stockholm fick en galen idé när han funderade på vad han skulle göra för examensarbete på sin utbildning till tv-producent.

Han bestämde sig nämligen för att köpa 1 000 Trisslotter. Ett kalas som kostade honom saftiga 30 000 kronor, direkt ur egen ficka.

– Jag tänkte att det är rätt sjukt att staten, som ju äger Svenska Spel, helt okontrollerat kan sälja lotter. Det var ju inga som helst problem för mig att köpa 1 000 lotter. Så jag tänkte att jag skulle testa den "statliga lyckan", berättar han för Nyheter24.

Mellan den 12 mars och den 12 maj kommer Jakob skrapa alla sina 1 000 lotter – det blir 16 stycken om dagen. Och varje skrap kommer dokumenteras och läggas ut på sociala medier.

– Jag tänker också att jag ska försöka prata med Svenska Spel och jag planerar att ta kontakt med Gabriel Wikström, folkhälsoministern. Jag ska även ge mig ut i landet och träffa följare som jag tänkte skrapa lotter med, säger Jakob.

Han kommer även att kontakta en psykolog för att se vad som händer med en person psykologiskt när man skrapar så många lotter.

Jakob tror dock inte att han kommer få tillbaka sin investering på 30 000 kronor. Enligt statistik så är det vinst på i snitt var femte lott, dock är ju inte det några garantier på vilken summa det är på vinsten.

– Om jag har tur kanske jag får tillbaka runt 6 000 av de 30 000 jag spenderade. Så jag har antagligen kastat 24 000 kronor i sjön. Men då har jag i alla fall bidraget med 24 000 till valfärden, skrattar han.

Du tänkte aldrig att det var helt galet att lägga så mycket av dina egna pengar på lotter?

– Nä, jag bara bestämde mig, och det var något jag ville göra för att granska staten kanske man kan säga.

Flera av Jakobs vänner har redan gratulerat honom till en eventuell vinst. Något som Jakob själv kan tycka känns lite märkligt eftersom han med största sannolikhet snarare förlorat pengar på projektet.

– Det är så fascinerande att staten ändå lyckats sälja in illusionen om att man kan bli miljonär så bra att flera av mina vänner tror att jag kommer bli rik av det här, avslutar Jakob.

Du kan följa Jakobs skrapning på både hans Facebook-sida och hans Instagram för att se honom skrapa lotterna.

Nyheter24 har tidigare skrivit om pizzerian som söker ägaren till en present och fem gånger det blivit riktigt konstig stämning under Triss-skrapningar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
Har du skrapat en Trisslott?
Tack för din röst!