Stockholm

Emil filmade kärleken på Sergels torg – nu hyllas hans video

Under söndagen var Emil Persson på plats på Sergels torg för att som många andra sörja, men istället lyckades han fånga kärleken och hoppet.


Läs mer

Under helgen har det varit väldigt mycket fokus på den fruktansvärda sorg som sänkt sig över Sverige efter den misstänkta terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm där fyra liv släcktes och femton personer skadades.

När Emil Persson, 25, på söndagen, liksom många andra, gick till Sergels torg för att minnas och sörja möttes han istället av något annat. En våg av hopp och kärlek mitt i sorgen.

Flera personer gick under hashtagen #hugstockholm runt med skyltar där de erbjöd "gratis kramar". Och bemötandet från andra var något som berörde Emil djupt.

– Jag trodde aldrig jag skulle få se en sådan kärlek och gemenskap. Det var så vackert att se hur människor enades i kampen mot terrorn, och att vi stod upp för att terror inte har någon religion.

Emil tyckte att det personerna gjorde var så fint att han tog upp sin kamera och började filma. När han kom hem klippte han i ihop en video och lade ut den på sin Facebook, något som för honom inte är en ovanlighet eftersom han är filmintresserad.

Men på bara några timmar hade Emils video från Sergels torg blivit viral. Idag har den över 5 000 gilla-markeringar och 3 000 delningar.

– Jag var helt chockad. Jag hade aldrig räknat med sådan här respons och det var aldrig målet att bli viral. Men jag vill ju att videon ska sprida sig för det här kanske är precis vad svenska folket behöver just nu, en känsla av att tillsammans klarar vi av alla motgångar, avslutar Emil.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit på Sergels torg?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.