Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif GW Persson om Rakhmat Akilov: "Verkar vara ett spontant infall"

Leif GW Persson tror inte att Akilov planerade att begå självmord under attacken.

Leif GW Persson tror inte att Akilov planerade att begå självmord under attacken.

Facebook/TT

Nyheter | 11/04/2017 17:18

Leif GW Persson skrev och varnade för en attack bara tio dagar innan terrorattacken på Drottninggatan.

I en intervju med Aftonbladet säger Leif GW Persson att han tror att det bara kommer bli ett åtal efter fredagens terrorattack på Drottninggatan. Det mot Rakhmat Akilov.

– Det här verkar ju vara ett väldigt spontant infall. Normalt brukar de hyra, stjäla eller kapa en bil, den här tomten hade så vitt jag förstår lodat omkring i närområdet och hittat en bil. Det är ingen konst vid den tiden att hitta en varutransport med nycklarna i, det är bara att hoppa in och åka iväg, säger han.

Han passar även på att hylla ordningspolisens snabba insats. Han säger också att han vet hur det kunde gå så fort att gripa Akilov efter att flera vittnen sagt sig se honom.

Rörande Migrationsverket och det faktum att Akilov skulle utvisas, men istället gick under jorden har han ett lösningsförslag för hur det inte ska upprepas.

– Vad hade hindrat att man åstadkom en lagstiftning som så att säga var kontrollrealistisk? Nu har vi en hög med 13 000 namn som ska ska skötas av hundra man, det finns ingen möjlighet att upprätthålla det. Då får man se till att öka resurserna, annars tar man inte ansvar för det, allt detta hade man kunnat gjort tidigare.

Om gärningsmannen säger Leif GW Persson att han inte tror att Akilov planerade att begå självmord i attacken.

– Att han hade handskar med sig tyder på att han inte tänkte begå självmord. Att han inte ville lämna fingeravtryck. Den här tomten… bilderna på honom får nackhåren att resa sig, han ser så jävla nöjd ut, säger han till Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.