Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rakhmat Akilov erkänner: Byggde bomb av tändargas och skruvar

- 22/04/2017, 17:49 -
Rakhmat Akilov erkänner hur han byggde sprängladdningen som återfanns i lastbilen.
1 av 3

Rakhmat Akilov erkänner hur han byggde sprängladdningen som återfanns i lastbilen.

Facebook/TT

Dådet ska ha planerats från ett tältläger i Vårby gård.
2 av 3

Dådet ska ha planerats från ett tältläger i Vårby gård.

TT

Och planen var att själv dö i explosionen.
3 av 3

Och planen var att själv dö i explosionen.

Facebook

Rakhmat Akilov ska i förhör ha berättat om hur han byggde bomben i ett tältläger i Vårby gård. Planen var att själv dö i explosionen.

Terrormisstänkte Rakhmat Akilov berättar i förhör hur han byggde den bomb som senare återfanns i lastbilen som kraschade in i Åhléns på Drottninggatan, enligt uppgifter till Expressen.

Han ska ha planerat dådet från ett tältläger i Vårby gård i Stockholm. Bland annat genom att inhandla tändargas från flera olika butiker och sedan tejpat fast skruvar runt sprängladdningen.

Hans mål med attacken ska ha varit att skada vuxna och sedan själv dö i explosionen, för att på så sätt kunna bli en jihadistisk martyr, skriver Expressen.

Samma dag som Akilov genomförde attacken ska han ha vaknat i sitt tält, bett en bön och sedan ha gått till Vårby gårds centrum för att äta pizza och inhandla snus. Med sig ska han ha haft en väska. Denna var sedan borta nästa gång Akilov fångades på bild bara en liten stund efter att han kraschat lastbilen på Drottninggatan.

Det har tidigare funnits uppgifter om att Akilov brände sig på kemikalier under attacken. Se mer om det i klippet under.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Akilov, du hittar fler artiklar om attacken här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.