Onsdag 19 Maj
Stockholm

Zeinab pratade med sin vän – minuter senare var flygplatsen avspärrad

Zeinab och Sabrina åkte till Amsterdam 2013.
1 av 3
Zeinab och Sabrina åkte till Amsterdam 2013. Foto: Privat/TT
Men är det var dags att åka hem till Sverige så hände något som Zeinab och Sabrina aldrig kommer att glömma.
2 av 3
Men är det var dags att åka hem till Sverige så hände något som Zeinab och Sabrina aldrig kommer att glömma. Foto: Privat
Zeinab, 25.
3 av 3
Zeinab, 25. Foto: Privat

2013 besökte Zeinab Amsterdam tillsammans med vännen Sabrina. På vägen hem var kompisarna med om något de aldrig kommer glömma.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Zeinab, 25, från Stockholm skrev ett inlägg som handlade om ett fyra år gammalt minne i en stor Facebook-grupp. Ganska snabbt blev det uppmärksammat och många tyckte det var roligt.

– Vi kommer aldrig glömma det där. Någon på Facebook sa att jag hade gjort hennes dag genom att berätta det här, det är alltid kul, säger Zeinab till Nyheter24.

Zeinab besökte Amsterdam tillsammans med sin bästa vän Sabrina, 21, för fyra år sedan. Men när det var dags att åka hem till Sverige, en halvtimme innan flyget skulle lyfta, så hände något de aldrig kommer att glömma.

– Vi var hungriga så vi tänkte köpa något att äta något eftersom flyget gick om 30 minuter. Så vi frågade några äldre svenskar som skulle med samma plan om de kunde vakta våra väskor, vilket de kunde, berättar Zeinab.

De ställde ner sina väskor och sedan gick vännerna för att köpa något att äta som planerat.

– Men när vi kom tillbaka var det kaos. Det var vakter, poliser och de höll på att spärra av områden av flygplatsen. Vi såg sedan att de höll på att fråga om våra väskor så vi frågade vad det var som hade hänt och sa att det var våra väskor, säger Zeinab och fortsätter:


Bildkälla: Privat

– Sedan får vi höra att de trodde att vi hade en bomb. Min vän hade sagt att vi skulle "bomba oss själv med parfym". Något man säger, men någon hade blivit väldigt rädd och trott att vi skulle bomba flygplatsen.

Zeinab och Sabrina förklarade för vakterna vad det var de menade med uttrycket och tillslut blåstes det hela av och vakterna och polisen förstod att det var ett missförstånd.

– Vi blev skiträdd och stod där med en varsin pizzaslice i handen. Vi skämdes hela vägen hem och vågade knappt gå på toaletten.

– Det hela hände väldigt fort och vi var väldigt chockade och undrade vad det faktiskt var som hände. Först tänkte jag väl att det var lite rasistiskt och tog illa upp men sen visade det sig att det för att vi hade lämnat våra väskor efter att ha sagt ordet "bomb", men vi såg hela situationen som en kul grej.

– Vi blev väldigt chockade, vi trodde aldrig att det skulle bli så stort. Men vi skrattade väldigt mycket. Vi visste inte att man inte fick lämna väskorna så där, säger kompisar Sabrina till Nyheter24.

Zeinab berättar att vännerna idag skrattar åt händelsen och att är något av det absolut sjukaste som har hänt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit utomlands?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela