Mordet på Tova: Här är Billy Fagerströms liv på Facebook

På onsdagen begärdes en 22-årig man vid namn Billy Fagerström häktad misstänkt för mordet på Tova Moberg, 19.


En 22-årig man vid namn Billy Fagerström begärdes på onsdagen häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Tova Moberg, 19, något som mannens advokat Bo Karlsson även bekräftar för Aftonbladet. Mannen står skriven på adressen där den gård som spärrades av i helgen av polisen ligger. I vattnet nära fastigheten hittades Tovas döda kropp.

Ex-pojkvännen Billy. Bild: Facebook

Den 22-årige mannen, som tidigare har haft en relation med Tova, begärs nu alltså häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

På Billys Facebook kan man få en bild av hans liv på internet. Han verkar bland annat ha ett stort intresse för bilar och särskilt Volvo. Det står också på mannens profil att han "jobbar på: karriären" och användaren har ingen profilbild.

Ett inlägg från 2016, där mannen tackar för alla födelsedagsgratulationer, har kommentarsfältet nu fyllts av arga och hatiska meddelanden som "mördare" och "hoppa in i majbrasan". Dessutom spekulerade många innan häktningsframställan kom på onsdagen om huruvida mannen var den skyldige.



Många går också ut och försvarar den misstänkte 22-åringen eftersom han inte är dömd ännu – och att det inte "gör någon nytta" att skriva hatiska ord.


Vad gillar 22-åringen på Facebook?

Det är en massiv blandning, men mycket kretsar kring bilar, Volvo, Sverigedemokraterna, rapmusik, memes och epa-traktorer.



De flesta grupperna är inte häpnadsväckande på något vis, men några sticker ut. "Don't fuck with her feelings bro, Legalize Marijuana", "[Controversial humor] The typical invandraren" och "Båtar och horor" skulle kunna vara några av dem.

Finns Tova nämnd på sidan?

Inte direkt. 22-åringen ska ha varit Tovas ex-pojkvän, och på en av hans profilbilder har hon skrivit "Vilken snygging", men den bilden är från 2014. Mannen anmäldes i mars för att ha misshandlat Tova under deras relation.

Vad delar han på Facebook?

Mest memes, frågor om bilar och några incheckningar där han varit med bilen eller med kompisar.


De andra två männen som först anhölls misstänkta för mordet har nu släppts på fri fot.

Den 27 november inleds rättegången mot den misstänkte mannen. Han åtalas för mord samt grov kvinnofridskränkning.

Vill du veta mer om mordet på Tova kan du se en sammanfattning om allt vi vet om det i videon under.

I den här videon kan du se mer om Tovas pappas hjärtskärande meddelande på Facebook.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

1 timme sedan
I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.