Måndag 10 Maj
Stockholm

Patrik försvann spårlöst i måndags – nu vädjar familjen om hjälp

Patrik har varit försvunnen sedan i måndags kväll.
1 av 3
Patrik har varit försvunnen sedan i måndags kväll. Foto: Privat/TT/Google Maps
Han sågs senast i Hallsberg.
2 av 3
Han sågs senast i Hallsberg. Foto: TT
Efter det försvinner spåren.
3 av 3
Efter det försvinner spåren. Foto: Privat

22-årige Patrik var på väg från Dalarna hem till Malmö. Men av misstag gick han av på fel station. Sedan dess har han varit spårlöst försvunnen.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

22-årige Patrik har varit försvunnen i över ett dygn. Nu vädjar hans föräldrar om hjälp för att hitta honom.

Patrik var på väg hem till Malmö från Falun med tåg. Men istället för att hoppa av i Mjölby där han skulle byta tåg, hoppade han av i Hallsberg.

Där slutar spåren efter Patrik och familjen som väntade i Malmö har ännu inte hört av honom.

– Han var på väg hem på grund av att han varit deprimerad den senaste tiden, och nu i helgen eskalerade det. Så vi ville ha hem honom så fort som möjligt och bokade därför en biljett till igår, berättar Patriks pappa Jörgen för Nyheter24.

Under färden mot Mjölby ska Patrik ha pratat med familjen i telefon två gånger, men under resan tog pengarna slut på Patriks kontantkort. Han fick då låna en telefon av en kvinna på tåget, och hennes telefon kunde familjen ringa om de ville nå fram till Patrik.


Bildkälla: Privat

Det var även samma kvinna som senast såg Patrik, då han plötsligt fick bråttom av tåget och hoppade av i Hallsberg. Klockan var då runt 14.45. Planen var att han egentligen skulle hoppa av i Mjölby och byta tåg vid 15.47.

Där kallnar spåren efter Patrik.

– Kvinnan som pratat med Patrik, och vars telefon han lånat, visste ju att han inte skulle gå av i Hallsberg, men hon hann inte stoppa honom eftersom Patrik hade bråttom, i tron att han redan var i Mjölby, så han hann av.

På grund av tågförseningarna som drabbade Skåne under måndagen väntade familjen tålmodigt vid Malmös centralstation. Där blev de kvar ända fram till 02-tiden natten mot tisdag, då det sista tåget från Stockholm anlände.

Men där fanns ingen Patrik.

– Man kastades ju mellan hopp och förtvivlan, men man trodde ju att han skulle komma. Han hade sagt att han såg fram emot att komma hem, och det är väldigt olikt honom att inte höra av sig. Så det är stor ångest här hemma, man känner på något sätt att det inte görs tillräckligt. Och man vet att tiden som springer inte är en bra faktor. Men vi har ändå fått fantastisk hjälp av Missing People, säger Patriks pappa Jörgen.


Vid halv fem-tiden anmäldes Patrik försvunnen till polisen.

– Vi har fått in en anmälan om en försvunnen person vid namn Patrik och anmälan gjordes av en anhörig. Det står att vederbörande skulle ta ett tåg, men sedan inte kom fram, säger Tomas Ginhagen, vakthavande befäl på polisen i Örebro, till Nyheter24.

Tomas Ginhagen berättar att de för tillfället inte gör någon insats för att hitta Patrik eftersom det är så olika platser han befunnit sig på.

– Ska vi göra något måste vi ha något att gå på, säger han.

Enligt Jörgen har polisen ännu inte kunnat positionera Patriks telefon eftersom den är avstängd. Polisen ska även ha skickat ut bild på Patrik till närliggande sjukhus, men inte fått någon träff.

Bildkälla: TT

Missing People, som också är involverade i fallet, säger att de tror att det kan röra sig om ett missförstånd.

– Vi tror att han helt enkelt har gått av på fel tågstation, det finns det ju vittnen på. Han kan ju ha gått och lagt sig för att sova någonstans, med tanke på tågförseningarna. Men vi har folk på plats som söker ändå, säger Bengt på Missing Peoples jourtelefon.

Imorgon förmiddag, onsdag, kommer Missing People att genomföra en skallgång efter Patrik.

Nyheter24 har tidigare skrivit om försvunna Madelene McCann och vad vi vet om försvinnandet som skakade världen för tio år sedan. Du kan se mer i klippet under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela