Patrik har varit försvunnen sedan i måndags kväll.
1 av 3
Patrik har varit försvunnen sedan i måndags kväll. - Foto: Privat/TT/Google Maps
Han sågs senast i Hallsberg.
2 av 3
Han sågs senast i Hallsberg. - Foto: TT
Efter det försvinner spåren.
3 av 3
Efter det försvinner spåren. - Foto: Privat

Polisen söker försvunne Patrik – spåren slutar vid en väska

22-årige Patrik har varit försvunnen i två dygn. Nu vädjar både familjen och polisen efter tips från allmänheten.


Det är snart två dygn sedan 22-årige Patrik försvann. Både familjen och polisen vädjar nu om tips för att hitta honom.

Det var i måndags som Patrik var på väg hem till Malmö från Falun med tåg. Men istället för att hoppa av i Mjölby där han skulle byta tåg, hoppade han av i Hallsberg. Sedan dess har ingen hört av honom.

I dagsläget finns det inga tecken på att ett brott har orsakat Patriks försvinnande, och därför har polisen ännu inte inlett en förundersökning. Örebropolisen försöker nu lokalisera vart Patrik kan ha tagit vägen.

– Vi försöker få fram övervakningsfilmer för att se om vi kan se den aktuella försvunna personen och på så sätt försöka lokalisera vilken riktning vederbörande har gått, berättar Karin Eldblom, inspektör vid Örebropolisen, för Nyheter24.

Undersöker tips

De undersöker även tipsen från allmänheten, som i dagsläget är få.

– Vi gör en avvägning om det verkar stämma eller inte. Hittills har vi inte fått in något tips som har stämt hundraprocentigt med att det skulle röra sig om den här individen.


Foto: Privat

Den sista aktiviteten från mobiltelefonen

När Patrik åkte från Falun mot Mjölby, där han egentligen skulle bytt tåg, pratade han med sin familj på telefon två gånger. Under resan tog pengarna slut på Patriks kontantkort. Han fick då låna en telefon av en kvinna på tåget, och hennes telefon kunde familjen ringa om de ville nå fram till Patrik.

Det var i samband som Patrik plötsligt hoppade av tåget i Hallsberg som polisen har lyckats spåra aktivitet från hans telefon.

– Den har startats igång eller stängts av. Något har hänt. Det är den sista aktiviteten vi har, förklarar Eldblom.

"Man kastas mellan hopp och förtvivlan"

Familjen har inte fått tag på Patrik sedan han satt på tåget. Hemma i Malmö väntade de vid centralstationen på att Patrik skulle anlända med tåget. Där blev de kvar ända fram till 02-tiden natten mot tisdag, då det sista tåget från Stockholm anlände, men Patrik syntes inte till.

Hans biljett på Malmötåget har heller aldrig scannats.

– Man kastades ju mellan hopp och förtvivlan, men man trodde ju att han skulle komma. Han hade sagt att han såg fram emot att komma hem, och det är väldigt olikt honom att inte höra av sig. Så det är stor ångest här hemma, man känner på något sätt att det inte görs tillräckligt. Och man vet att tiden som springer inte är en bra faktor, sade Patriks pappa Jörgen till Nyheter24 under tisdagen.

Det sista spåret

Polisen har dock fått upp ett spår från Patrik som stärker övertygelsen om att han har klivit av i Hallsberg. Hans väska har hittats en bit bort från järnvägsstationen.

– Den ska ha hittats norr om järnvägsstationen i närheten av ett skogsparti i Hallsberg. Det är av anledning av väskan som Missing People befinner sig i Hallsberg för att försöka leta med utgångspunkt då från väskan.

Misstänker ni något brott?

– Nej i dagsläget arbetar vi helt förutsättningslöst. Vi vet att en person är försvunnen så nu arbetar vi bara för att försöka hitta något som pekar på vad som kan ha hänt.

Polisen har försökt få tag på den kvinna som har varit i kontakt med Patrik på tåget, men utan framgång. Polisen hoppas nu på att få tag på kvinnan och att hon hör av sig till polisen.

Missing People kommer under onsdagseftermiddagen gå skallgång i sökandet efter Patrik.

Har du sett Patrik? Kontakta polisen på 114 14.

Se även: 24-årige Nick försvann i vintras – nu har han hittats

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Hemtjänst dröjde med larm – vårdtagare dog

Polisen i Kristianstad rapporterar om misshandel

1 timme sedan
"Skadad man, Kristianstad.", skriver polisen på sin hemsida.

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

2 timmar sedan
Hundratals personer samlades för en ljusmanifestation i Fullerö utanför Uppsala på söndagskvällen, med anledning av sprängdådet som dödade en kvinna tidigare i veckan. Det är väldigt läskigt, man tänker på om det kommer hända en själv härnäst, säger Tina.

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

2 timmar sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

2 timmar sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Polisen i Västerås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i förråd.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.