Söndag 18 Apr
Stockholm

Pallar du inte stan längre? Då borde du köpa den här ön

Funderar du på att flytta till en plats där det inte finns så mycket folk? I så fall är det här det ultimata köpet för dig.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Drömmer du om ett soft liv på landet långt bort från skrik och skrän i stan? Drömmer du om att bo i ett hus från början av 1900-talet? Kanske äga tre hus istället för bara ett? Vill du ha en privat ö?

Har du svarat ja på samtliga frågor ovan finns det en stor chans att du skulle vara en perfekt köpare till Gullstensön.

Ön, som ligger i Viaredssjön väster om Borås, finns just nu ute till försäljning. I dealen ingår bland annat tre fullt utrustade villor, en sandstrand, en tennisbana, garage, båthus och en privat bro så man slipper åka båt ut till ön.

Det största huset är byggt i början av 1900-talet, och de tre andra tillkom på 80-talet då en tidigare ägare byggde dem för att kunna ha kursgäster boende i dem.

– Det är samma fastighetsbetäckning för allt. Nu är det bara en familj som bott där sedan 1993, då har de andra husen bara varit för att ta emot gäster. Men rent tekniskt går det att dela upp fastighetsbeteckningen i tre, säger Stefan Essunger, mäklare på Skeppsholmen Sotheby's international realty som säljer ön.

Totalt finns det i de tre husen 17 rum på ön. Sedan annonsen lades ut har den fått mycket uppmärksamhet på sociala medier.

– Min chef i Stockholm mailade och skrev att vi aldrig haft så många delningar och klick på en annons, säger Stefan Essunger.

Men vad kostar då det här kalaset?

Vill du ha din egen privata ö får du faktiskt punga ut med 27 000 000 svenska riksdaler. En rätt saftig summa, men man får ju rätt mycket för pengarna i det här fallet. Och delar man dessutom 27 på tre kostar varje hus inte mer än 9 miljoner.

Så har du pengar liggandes, varför inte slå till?

Se bilderna från huset i spelaren ovan.

Bilderna är tagna av Jörgen Hinder.

Hallandsposten har tidigare skrivit om ön.

Funderar du istället på att slå till och köpa ett hus som behöver renoveras till en billigare penning? Det borde du inte göra, se klippet under så förstår du varför.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
Skulle du vilja bo här?
Tack för din röst!
Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela