En man har avlidit på ett tivoli i Gnesta. Karusellen på bilden till höger är inte den aktuella karusellen.
1 av 3
En man har avlidit på ett tivoli i Gnesta. Karusellen på bilden till höger är inte den aktuella karusellen. - Foto: TT/Pixabay/Google Maps
Mannen hamnade under karusellen och klämdes fast.
2 av 3
Mannen hamnade under karusellen och klämdes fast. - Foto: TT
Han avled av sina skador.
3 av 3
Han avled av sina skador. - Foto: Pixabay

Man klämdes fast under karusell i Gnesta – dog

Det var på en folkfest i Gnesta som en tivolianställd klämdes fast under den karusell han körde. Nu har mannen avlidit av sina skador.


Vid 15-tiden på lördagen klämdes en man fast i en karusell han opererade på ett tillfälligt tivoli i Gnesta, strax väster om Södertälje.

Enligt vittnen skulle mannen hämta något som flugit iväg när han hamnade under karusellen och klämdes fast. Flera barn ska ha befunnit sig på platsen när olyckan skedde.

Flera personer var snabbt på plats för att försöka rädda mannen. En av dem var Christer Krantz. För Expressen berättar han om hur folk försökte få loss mannen.

– Jag var där när det hände. Det var ganska rörigt på platsen. Vi försökte mota bort barn från platsen, så att de inte skulle se något av händelsen. Det var mycket folk som försökte hjälpa till. Sen fick vi loss honom. Då kom räddningstjänsten, säger han till tidningen.

Mannen avled av sina skador och en förundersökning har nu inletts om vållande till annans död vid arbetsplatsolycka. Enligt polis har mannen ännu inte identifierats.

– Vi kan bekräfta att mannen är avliden. Vi har inte identifierat honom ännu, men han är utländsk medborgare och vi arbetar med myndigheterna i det aktuella landet för att få fram identitet, säger Björn Öberg vid polisen i region Öst till Expressen.

Enligt Mats Wardemark, som är en av dem som arrangerat dagsfesten i Gnesta, är stämningen på platsen efter olyckan väldigt nedstämd. Tivolit har efter olyckan stängt ner all verksamhet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Harry som lyckas undvika en dödsolycka med bara en hårsmån. Du kan se mer i klippet under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på ett tillfälligt tivoli?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person skjuten i jaktolycka i Surahammar

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.