Spargris. Cykel på en gata.
Nyheter24 listar 8 tips som kan hjälpa dig i ditt sparande. - Foto: Fredrik Sandberg TT / Pixabay

8 enkla tips på hur du kan spara massor av pengar – varje dag

Ont om pengar i semesterkassan? Nyheter24 listar 8 enkla tips som kan hjälpa dig att spara pengar – varje dag!


Efter dyra examensfester och studentskivor kanske sparkontot ekar tomt inför sommaren. Det heter många bäckar små av en anledning och det krävs således inga drastiska förändringar för att få lite extra klirr i kassan. En snäv budget behöver nödvändigtvis inte vara synonymt med nudlar varje dag.

Vi har listat åtta tips för att med enkla medel – spara medel. 

1. Ta med kaffe hemifrån istället för att köpa på språng

Vardagslyx i all ära, men att köpa en take away-latte varje morgon påväg till jobbet blir en dyr affär tillslut. Brygg kaffe hemma och ta med till jobbet eller drick en kopp innan du går och vänta tills du kommer till kontoret för att spara pengar. 

2. Ha alltid en vattenflaska i väskan

Detsamma gäller konsumtionen av vatten – tillhör du skaran som alltid köper vatten på flaska i butik? Det kostar skjortan och är helt onödiga pengar när du kan få kranvatten gratis. Fyll upp en vattenflaska när du går till och från jobb istället. 

3. Rota i skafferiet och gör inköpslistor 

En miss många gör är att handla spontant utan att ha koll på vad man redan har hemma. Ett tips är att göra en snabb inventering på vad du har i skafferiet innan du går och handlar för att undvika att sitta på dubbletter av något. Försök även att hitta nya recept utifrån vad du redan har och laga därefter istället för att envisas med att köpa nytt bara för att kunna laga den där paradrätten.

4. Laga storkok och frys in till matlådor 

Lunch på stan är en stor bov i dramat. Att ta med matlåda till jobbet varje dag kan ge dig mycket pengar till övers. Gör storkok och fyll frysen med matlådor emellanåt så behöver du aldrig vara utan. Inte bara billigt utan även väldigt praktiskt - färdigt att ta med alla dagar i veckan.

5. Byt matlåda med din kollega

Tröttnar du på att äta samma gamla spaghetti och köttfärssås från storkoket ovan? Fråga någon på jobbet om hen vill byta lunch med dig och gör både plånboken och smaklökarna glada. Här kan du läsa mer om det,

6. Rensa och sälj sådant du inte behöver

Idag finns det flertalet sajter du kan använda dig av för att enkelt sälja ut sådant du inte längre använder - Blocket och Tradera för att nämna några. Ligger du på latsidan kan du även låta Sellpy göra jobbet åt dig, men då delar ni lika på vinsten. 

7. Byt eller låna kläder av familj och vänner 

Har du svårt att göra dig av med dina grejer? Du behöver inte skiljas från ditt plagg för alltid. Uppdatera din garderob genom att fråga syskonet eller kompisen om du får vända upp och ner på deras istället för att köpa nytt. Byt eller låna av varandra så kommer dina gamla trasor att kännas som nya för någon annan och vice versa. 

8. Cykla istället för att åka kollektivt

Spara pengar och miljö, så kan du med något godare samvete boka en flygstol i vinter istället med kosingen som blir över. Har du ingen cykel kan du komma undan med att köpa en begagnad för bara några hundra på Blocket så slipper du betala månadskort varje månad. 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du spara pengar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

1 timme sedan
Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.