Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bråvallafestivalen ställs in nästa år – på grund av sexbrotten

- 01/07/2017, 14:44 -

Festivalen meddelar i ett pressmeddelande att festivalen ställs in nästa år, och det ska vara på grund av sexbrott på festivalen.

Sveriges största festival Bråvalla ställs in nästa år. Anledningen ska vara förekomsten av sexbrott på festivalen, det meddelar FKP Scorpio i ett pressmeddelande.

"Flera sexuella ofredanden har rapporterats och anmälts. Det finns inte ord för hur otroligt ledsna vi är över det här, och vi vill beklaga och fördöma det å det allvarligaste. Det är fan inte okej. Vi accepterar det inte på vår festival." skriver de i pressmeddelandet. 

Beskedet kommer dock inte påverka årets festival som fortsätter som planerat. I pressmeddelandet skriver de även att festivalen försökt förebygga brotten. 

"Vi har gjort allt som står i vår makt att förebygga och på plats säkra festivalupplevelsen för våra besökare. Årets Bråvalla har varit den bästa ur många hänseenden; personal, frivilligorganisationer och publik har vittnat om fantastisk stämning och vi har den hittills lugnaste festivalen i antalet anmälda brott mätt." 


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit på Bråvalla?