Tjejer berättar: Så är det att ha en sugardaddy i Sverige

- 30/07/2017, 12:56 -

Fyra svenska tjejer avslöjar hur verkligheten som sugarbabe faktiskt är. Här kan du läsa deras egna berättelser.

För den som inte är bekant med begreppet sugardaddy och sugar babes kanske det låter rätt märkligt, men enligt de här tjejerna är det inget som borde vara tabubelagt över huvud taget. 

En sugar daddy är, oftast en man, som vill umgås med en sugar babe, som oftast är en kvinna, i utbyte mot antingen ekonomisk ersättning, upplevelser eller gåvor. 

Vad för typ av umgänge de båda parterna vill ha är upp till varje par att bestämma, men generellt sätt är en sugar daddy-relation fri från sexuellt umgänge. 

Och fenomenet är faktiskt inte så ovanligt som man kanske tror. Här under berättar fyra svenska tjejer om sina upplevelse som sugarbabes. 

Alla namn i artikeln är fingerade. 

Man med klocka
Så är det att ha en sugardaddy. Bildkälla: Pixabay

Cornelia, 21

"Jag och min kompis ville skaffa en sugardaddy på fyllan. När jag väl blev medlem på hemsidan ramlade det in massor av erbjudanden om naglar, middagar och hårförlängningar. Men när jag fick kontakt med Nick skickade han ett meddelande med vad han ville ha ut av vårt 'förhållande'. Mycket handlade om att gå på bio, klä sig fint, äta middagar – i utbyte skulle han behandla mig som en prinsessa. 

Hans fru hade lämnade honom på grund av hans jobb och han kände sig väldigt ensam. Nick behövde ha någon i sitt liv som behövde honom, han ville känna sig speciell. 

Han betalade min biljett till Stockholm och vi spenderade timmar på ett café. Efter fikat gick vi och fixade mina naglar. Vi valde tillsammans vinröda naglar med kristaller. Han stannade hela tiden och njöt av att se mig lycklig. 

Att träffa honom blev en helg-grej. Vi gick på fina middagar och han skämde bort mig med kläder och smycken. Vi blev bra vänner som kunde prata om allt. 

Jag höll det hemligt för min familj eftersom det är så tabu att vara en sugargirl. Folk förväntar sig att jag slänger upp benen för minsta lilla, men det handlar inte om sex. Ska jag vara ärlig är det nog billigare att anställa en prostituerad i så fall.

Jag skäms inte, jag gjorde inget fel! Jag är stolt över att ha hjälpt en man som behövde närhet och umgänge. 

Kan absolut rekommendera tjejer att testa på sugar dejting. Men var noga med att sätta regler, det finns många slemproppar. Att ha samlag är något man gör frivilligt och inget som ingår inom sugar dejting. Tycker du om eller är attraherad av din sugardaddy får du ha samlag om du vill, men det är inte det din sugardad 'betalar' för så att säga."

Man med mobiltelefon
Bildkälla: Pixabay

Nicole, 18

"Jag ville ha en sugardaddy för att bli bortskämd, jag blev aldrig det av mina föräldrar. Jag fick kontakt med min sugardaddy via en hemsida. Jag och han bestämde var gränserna i vårt 'förhållande' gick, bland annat att det inte skulle vara sexuellt. 

Han ville bara ha sällskap eftersom han kände sig ensam. Vi kunde hålla varandra i handen och kanske ge varandra en puss på kinden, men inget mer. 

Jag fick veckopeng på runt 2 000 till 4 000. Vilket är ganska lite men jag var ung och tyckte det räckte. Ville inte heller att min familj skulle misstänka något. Jag höll det också hemligt eftersom jag var 16 under vår relation. 

Jag hade väldigt roligt med honom, han kändes som min äldre bror. När han jobbade fick jag ibland hans kort att shoppa för. Ibland hade vi shopping-dagar då vi åt på fina restauranger.

När vår relation bröts ville jag fortsätta, så jag sökte efter nya sugar daddys men det fungerade inte eftersom de bara ville ha sex. Just nu är det inte aktuellt med att skaffa en ny eftersom jag är i ett förhållande. Men om det inte funkar så skulle jag gå och söka igen."

Häller upp champagne i glas
Bildkälla: Pixabay

Isabelle, 22

"Främst är det för pengarna. Jag pluggar och jobbar extra som läxhjälp. Men lönen var dålig och jag ville ha mer. Så en kompis tipsade mig om en hemsida där man kunde hitta sugardaddys.

Jag var skeptisk i början men när jag sållat bort dem som var ute efter sex hittade jag några jättetrevliga män. Vi brukar äta middag, fika eller äta lunch på hotell och lite finare ställen. De vill ha någon att visa upp eller någon att prata med. 

De flesta har fru och barn och de brukar prata väldigt mycket om sig själva och sina jobb. De verkar ofta inte må så bra. Andra vill ha lite kul och leva livet som de aldrig gjorde när de var unga. Det är oftast män runt 40 till 45 med bra inkomst som vill ha en sugar babe. 

Jag har berättat för några få i min närhet, folk är ofta väldigt dömande. För mig är det en rolig grej. Vissa män är jätteroliga och vi delar intressen och humor. Även om det inte är sexuellt kan man ha nån sorts relation. Man pratar om allt med varandra och stöttar varandra. 

Jag håller på att betala av mitt studielån och mina avbetalningar – samtidigt som jag har råd att äta ute, gå på krogen och köpa vad jag vill. Jag tycker verkligen inte att sugardating borde vara så tabu som det är. Det är på bådas villkor och man väljer själv exakt hur man vill ha det. Det är det bästa jag gjort."

Anonym man med kostym
Bildkälla: Pixabay

Anna, 27

"Jag brukade modella förut, tjänade lite på det men hade ingen agentur. Jag hade en fotograf, Roger, som ofta fotade mig. Vi blev vänner, brukade gå ut och äta och så där. 

Roger visste att jag hade väldigt dåligt med pengar och nån gång sa jag mest på skämt 'tänk om man hade haft en sugardaddy, vad livet hade varit bra'. Någon vecka därpå frågade han om jag ville att han skulle bli min sugardaddy, och jag tackade ja, då jag redan såg honom som en vän.

Jag var 19 och han var 64. Vi brukade gå ut och äta, gå på bio, gå och shoppa. En gång var vi i Stockholm och bodde på hotell och två andra gånger var vi på kryssning. Vi bodde i den lyxigaste hytten, åt ostron och drack champagne. Nån gång betalade han mina räkningar. 

Vi pratade ofta om allt möjligt, allt från gamla minnen till hans fru som gått bort i bröstcancer som han saknade mycket. Vi hade en mycket fin relation till varandra och vi hade aldrig sex utan det han ville var att få umgås med mig. 

Vi höll relationen hemlig för jag var orolig över vad folk skulle tycka och tänka. Jag tror att folk trodde att han var min pappa eller morfar när de såg oss tillsammans.

Om jag inte valt att avbryta vår relation då jag fick pojkvän skulle han betalt den bröstförstoring som jag än idag önskar mig. 

Jag är väldigt glad över att jag haft en sugardaddy även om det är emot normen. Om jag inte valt familjeliv med pojkvän hade jag nog fortfarande haft kvar den relationen. Om jag någon gång skulle bli singel skulle jag eventuellt kunna ha en sugardaddy igen. Dock skulle jag aldrig kunna ha sex med honom."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du vilja ha en sugar daddy?