Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elin, 25, besökte MQ – blev chockad när hon såg skyltdockan

Nyheter | 09/08/2017 19:26

Det var i måndags som Elin besökte klädbutiken MQ i Visby när hon fick syn på något märkligt på en av skyltdockorna.

I måndags gick 25-åriga Elin Lawergren in på klädbutiken MQ i Visby tillsammans med sin syster för att kolla på lite kläder. 

Men väl inne i butiken fick Elin syn på en detalj på en av skyltdockorna – den stickade tröjan på skyltdockan var ihopsydd på ryggen. 

– Butiken hade fått sy ihop tröjan för att deras skyltdockor var så smala. Tröjan var i storlek small och det var bara på den skyltdockan som det var ihopsytt på ryggen, så tröjan skulle inte vara så, säger Elin till Nyheter24.

– Det är konstigt, en skyltdocka ska ju visa hur plagget sitter. Så jag förstår inte varför man syr in kläderna, tycker det är lite dubbelmoral när inte kläderna passar på deras egna skyltdockor. 

När Elin kom hem publicerade hon två bilder på Twitter där man kunde se tröjan på skyltdockan. 

"Hej MQ. Om era skyltdockor är så orimligt små att ni måste sy om kläderna i den minsta storleken så de passar, kanske något är fel?" skrev Elin i Tweeten som möttes av stor uppmärksamhet. 


– De flesta höll med om att skyltdockorna var små men det var vissa som också var kritiska mot mig och frågade om "jag inte hade något vettigare för mig". Men jag trodde inte att det var så många som skulle engagera sig, säger Elin till Nyheter24.

Till Expressen, som var först med att rapportera om händelsen, skriver Christina Ståhl som är vd på butiken så här: 

"Alla våra skyltdockor är av normalstorlek, oavsett de är i fullformat eller som i det här fallet en byst. Ibland måste vi dock visa en större storlek på dockorna pga av att plaggen i stl 38 har sålt slut. Då drar våra butikskommunikatörer ihop plagget i ryggen för att det ska få en mer rättvisande passform. MQ har samma leverantör av skyltdockor som flera andra detaljhandelskedjor i Sverige." skriver hon och fortsätter: 

"Vi har sedan länge arbetat med dessa frågor i MQ-koncernen då vi ser dem som väldigt viktiga för både oss och för våra kunder. Vi vill stå för ett hälsosamt kroppsideal för både kvinnor och män".

TV: Emilia, 18, testade shorts på H&M: "Gick hem med gråten i halsen"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du handlat kläder på MQ?
MQ
MQ