30 000 kämpar för Sokaina: "Hon är fast i Libanon"

- 11/08/2017, 13:07 -

En grupp på Facebook heter "Bring Her Home!" och kämpar för en kvinna som heter Sokaina. Hon tros vara fast i Libanon med sina barn.

En grupp på Facebook har fått över 30 000 följare på bara två dagar. Gruppen heter "Bring Her Home!" och syftar till att hjälpa en svensk kvinna som enligt uppgifter är fast i Libanon

Enligt Nivo Nivo, som är en av de som startat gruppen, ska kvinnan, som heter Sokaina, ha blivit misshandlad av sin man. Även hennes barn sägs ha blivit skadade av mannen. Hon lyckades rymma men är nu, enligt gruppen, fast i Libanon med sina två barn efter att polisen tagit hennes pass. 

– Hon kan inte skickas tillbaka till sin man, hon blir dödad då, säger Nivo Nivo till Nyheter24. 

Enligt henne har flera i gruppen försökt nå Utrikesdepartementet för att få de att spärra Sokainas och barnens pass och ge de nya provisoriska så att de kan ta sig hem till Sverige igen. 

Uppgifter som vi har fått säger att de inte har fått någon hjälp av UD och att barnen och kvinnan nu hålls gömda.

Bildkälla: Facebook

Nyheter24 kan inte bekräfta att kvinnan är under hot eller fast i Libanon. Vi har hört av oss till Utrikesdepartementet för en kommentar.

– Vi har fått samtal om det men med hänvisning till den konsulära sekretessen så kan jag inte lämna någon mer information, säger Catarina Axelsson, presskommunikatör, Utrikesdepartementet till Nyheter24.

Nu har även Youtube-stjärnan Joakim Lundell engagerat sig i gruppen och delat deras budskap på sin Facebook. 

"Just nu mår jag inte bra som ni vet! Men just nu mår någon sämre än mig! Sokaina heter hon! Hon är fast i ett annat land under hot! Och den som hotar henne är hennes egen man! Hon får stryk och hålls med vapenhot fången! Med sig där har hon väldigt unga barn!"

Läs också om Caroline som blev misshandlad av sitt ex

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läggs det tillräckligt mycket resurser på att bekämpa kvinnovåld?