Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Julia blev gravid när Johan satt i häktet: "Gifte oss i fängelset"

- 16/08/2017, 11:13 -

Julia, 19, fick ett tio minuter långt samtal på sig att berätta för Johan, 25, att hon var gravid.

Tv-programmet "Unga Mammor" är tillbaka och i den nya säsongen får vi bland annat möta Julia, 19, och hennes man Johan, 25, som är föräldrar till ett och ett halvt år gamla Nanja. Paret träffades när Julia var 14 år gammal.

Julia och Johan har varit tillsammans i fem och ett halvt år och har båda haft en ganska trasslig bakgrund. 

– Jag har bott på olika behandlingshem sedan jag var 13 år men fortsatt med droger när jag kommit ut. Men när jag såg hur Johan mådde av drogerna så bestämde jag mig för att sluta. Johan slutade när han dömdes till fängelse och bestämde sig för att börja om, berättar Julia för Nyheter24

Julia fick reda på att hon var gravid när hon var i vecka sex, samma dag skulle Johan flytta till fängelset. Julia fick ett tio minuter långt samtal på sig att berätta det för honom. 

– Jag ringde honom och berättade det, vi både var chockade men samtidigt glada. Efter telefonsamtalet fick vi inte prata med varandra på två månader.

– Men det var självklart för mig att jag skulle behålla barnet även om jag skulle få gå igenom graviditeten och förlossningen ensam. Jag blev gravid så snabbt efter att ha tagit ut min p-stav, som krånglade, så tänkte jag att det var meningen. 

Julia och Johan gifte sig i fängelset och har varit gifta i ett år den nionde september. Idag bor familjen i en lägenhet och är väldigt lyckliga.

– Nanja förändrade verkligen båda våra liv och vi har det riktigt bra idag, säger Julia. 

Hör Julia berätta mer om graviditeten i klippet ovan. 

Säsong 2 av Unga Mammor har premiär på Viafree onsdag den 16 augusti klockan 19 och programmen sänds även klockan 20 på måndagar på TV3 med start den 21 augusti.