Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cecilia hittade 35 döda kycklingar utanför Skansen

- 16/08/2017, 18:05 -

Cecilia hittade på onsdagsmorgonen över 30 döda kycklingar liggandes utspridda utanför Skansen i Kungsbacka.

När Cecilia Berntson från Kungsbacka var ute och gick på tisdagsförmiddagen gjorde hon en fruktansvärd upptäckt. På gräsmattan vid ån framför Skansen låg över 35 döda ankungar utspridda. 

– Det såg väldigt udda ut med det skarpa gula på gräset. Jag trodde först det var en eller två, sedan såg jag att det var hur många som helst. Och de hade inte dött nyligen utan de började bli stela så de hade varit döda ett tag, säger hon till Nyheter24.

Cecilia ringde kommunen som hänvisade henne till polisen, men polisen hänvisade henne tillbaka till kommunen då ankorna redan var döda. Efter en timmes väntan fick hon tag i en person på parkförvaltningen som kunde komma och städa bort ankungarna från platsen. 

– De räknades tydligen som sopor när de var döda, men för mig är det fortfarande ett solklart fall av djurplågeri. Jag kommer försöka göra en polisanmälan via nätet ikväll så får vi se om någon reagerar då. 

Döda kycklingar
Privat

Cecilia lade sedan ut ett inlägg på Facebook med en bild på ankungarna. Många reagerade starkt på inlägget. En av dem som reagerade på inlägget var Lena Lundin som själv varit i området på onsdagsmorgonen – där hon hade hittat fem levande ankungar. 

– De hade gått ner till Lindens torg. När vi insåg att det var ankungar så fångade vi in dem och körde dem till en kvinna som har både ankor och hönor. 

Enligt Lena är anledningen till att ankungarna dött, och de flesta även på samma plats, är att så små ankungar är beroende av värme från sin mamma eller en värmelampa. Utan det dör de.

– De tål inte att bli våta eller så när de är så små eftersom de inte kan få upp kroppsvärmen igen. Våra nätter här är för kalla för dem, så de har antagligen frusit ihjäl, säger hon. 

Kycklingar vid Skansen
De fem överlevande. Bild: Privat

Både Cecilia och Lena är överens om att det rör sig om djurplågeri, och att det dessutom blir extra konstigt när personerna som dumpat ankungarna släppt dem mitt i stan. 

– Allt jag kan tänka på just nu är att jag såg tre personer gå från ån igår kväll när jag var på promenad med min hund. Jag hörde också en massa fågelkvitter men man tänker ju inte på att det kan vara från 40 ankungar, säger Cecilia. 

I spelaren ovan kan du se en video på de levande ankungarna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är djur lika mycket värda som människor?