Lina Taha svarar på allt du vill veta om "Honey & the bees"

- 29/09/2017, 19:56 -

Dödshot, kärlek och dramatik – här är allt du vill veta om "Honey & the bees" som är en av Sveriges största tjejgrupper på Facebook.

Många har nog hört talas om "Honey & the bees" – en av Sveriges största tjejgrupper på Facebook – som grundades av Lina Taha för ungefär två år sedan.

När gruppen bildades gick 3 000 tjejer med bara första dagen, och idag är det runt 130 000 medlemmar. I den diskuteras allt från hur man kommer över sitt ex, vad som är bästa silverschampot till aktuella samhällsfrågor. 

Men hur är det att sköta en så stor grupp? 

Nyheter24 har tagit ett snack med Lina och bett henne svara på allt du är nyfiken på. 

Varför startade du gruppen?

– Jag var admin för en annan grupp först, men jag kände inte att jag riktigt fick det utrymmet som jag ville ha. Flera av mina vänner pushade mig att starta en egen så då gjorde jag det till slut. 

Lina bjöd in sina närmaste vänner som i sin tur bjöd in sina och ja nu är den jättestor. 

Varför döpte du den till "Honey & the bees"?

– Det var inget speciellt egentligen. Jag ville ha ett annorlunda namn som var svårt för killar att hitta så jag sökte lite på nätet efter engelska tjejgrupper. Då kom det namnet upp och jag tänkte att ja det kan funka. 

Okej vi bara måste fråga. Hur ofta försöker killar bli medlemmar?

– Det händer varje dag. De är väldigt nyfikna! Men sen så är det inte alla som vet om att den bara är för tjejer, även om det står i bilden. 

Honey & the bees är en av Sveriges största tjejgrupper på Facebook

Bildkälla: Honey & the bees
Bildkälla: Honey & the bees

Hur mycket tid lägger du ner på gruppen?

– Det är svårt att säga eftersom att jag inte har räknat. Men också för att det skiljer sig från dag till dag. Rullar gruppen på som vanligt så är det inte så mycket som behövs göra. Men är det drama så behövs det mer tid. 

Tillsammans med Lina så är de sex, så kallade admins, som styr gruppen. 

Lina berättar att hon nyligen startade ett företag för att kunna tjäna pengar på reklam i gruppen. Och att de har en del samarbeten med olika företag. 

Tjänar du några pengar?

– Det har bara gått några veckor men det ser bra ut hittills. Jag är nöjd med reklamen som vi har på sidan. Men jag har alltid sett Honey & the Bees som en bisyssla. 

Vad är det roligaste med att ha en stor tjejgrupp?

– Det roligaste är att jag personligen har lärt känna väldigt många tjejer med olika bakgrund. Innan var jag väldigt fyrkantig. Gruppen har öppnat väldigt mycket för mig. Vanligtvis brukar man, eller jag, umgås med personer som tycker och tänker som jag. Men gruppen har gett mig en bredare syn på saker.

Och vad är jobbigast?

Lina berättar att det ofta blir mycket drama i gruppen. Och när det händer så går det ibland så långt att hon och tjejerna hon driver gruppen med till och med blir dödshotade.

– Medlemmarna förstår inte riktigt att vi inte är politiker eller folkvalda. Vi gör fel och vi kan uttrycka oss fel. Jag har aldrig bett om att vara en förebild för andra tjejer. Men jag bryr mig såklart och ber alltid om ursäkt. Men ibland känns det som att det inte går att få slut på hatet.

Läs också om tjejen som fick hjälp av Honey & bees att fixa till en semesterbild

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du med i gruppen?