Strax innan Satu skulle fylla 25 år blev hon mamma för första gången. Idag är hon 34 år och har precis fått sitt åttonde barn.
1 av 6
Strax innan Satu skulle fylla 25 år blev hon mamma för första gången. Idag är hon 34 år och har precis fått sitt åttonde barn. - Foto: Privat
De andra barnen är två, tre, fyra, sju, sju, åtta och nio år gamla.
2 av 6
De andra barnen är två, tre, fyra, sju, sju, åtta och nio år gamla. - Foto: Privat
"Min man tyckte att vi var klara efter två barn. Min högsta dröm har alltid varit att ha en riktigt stor familj med minst åtta barn", säger Satu till Nyheter24.
3 av 6
"Min man tyckte att vi var klara efter två barn. Min högsta dröm har alltid varit att ha en riktigt stor familj med minst åtta barn", säger Satu till Nyheter24. - Foto: Privat
Familjen har precis flyttat till ett hus strax utanför Stockholm. De renoverar just nu för fullt för att till slut bo i sitt drömhem.
4 av 6
Familjen har precis flyttat till ett hus strax utanför Stockholm. De renoverar just nu för fullt för att till slut bo i sitt drömhem. - Foto: Privat
Bara för att de är många så är det inget som hindrar dem i vardagen, berättar Satu.
5 av 6
Bara för att de är många så är det inget som hindrar dem i vardagen, berättar Satu. - Foto: Privat
"Vi är som vilken annan familj som helst, bara det att vi är några fler. Några fler tallrikar att diska, mer kläder att tvätta men också så mycket mer kärlek, omtanke, pussar och kramar", säger Satu.
6 av 6
"Vi är som vilken annan familj som helst, bara det att vi är några fler. Några fler tallrikar att diska, mer kläder att tvätta men också så mycket mer kärlek, omtanke, pussar och kramar", säger Satu. - Foto: Privat

Satu, 34, har fött åtta barn på nio år: "Så mycket mer kärlek"

När Satu var runt 25 år gammal blev hon mamma för första gången. Nyligen födde hon sitt åttonde barn.


Strax innan Satu Nordling Gonzalez skulle fylla 25 år blev hon mamma för första gången. Idag är hon 34 år och har precis fått sitt åttonde barn. De andra barnen är två, tre, fyra, sju, sju, åtta och nio år gamla.

– Vi började tidigt, vi fick flera missfall och missed abortion och vi kämpade i två och ett halvt år med olika undersökningar och behandlingar innan vi fick det där efterlängtade pluset på stickan, säger Satu till Nyheter24.

Familjen har precis flyttat till ett hus strax utanför Stockholm. De renoverar just nu för fullt för att till slut bo i sitt drömhem.


– Våra dagar ser nog ut som de flesta andra barnfamiljers gör antar jag. De större barnen görs i ordning för skolan och jag är mammaledig med de minsta. Vi är ute, leker, lagar mat, gör läxor, kvällsbad, mys och sovdags, berättar hon.

Satu, som är bloggare, försöker tidsinställa sina inlägg på hennes blogg mybabydolls till dagen därpå för att hinna med. Att vara mamma till åtta barn väcker mycket nyfikenhet hos andra om vad de möter i vardagslivet.

– Många är nyfikna, räknar barnen när vi går förbi, undrar om alla barn verkligen är mina och hur jag orkar. Folk ska tycka och tänka om precis allting men negativa kommentarer försöker jag forsla bort och inte ta åt mig av, säger Satu.


– Det ju ändå jag och pappan som tar hand om och försörjer våra barn, oavsett om vi har två, fyra, åtta eller tio barn så är det ingen annans sak att lägga sig i våra val. Bara vi ger tid, kärlek och omsorg och ännu mera kärlek till våra barn så är det väl huvudsaken.

Satu berättar dock att de flesta kommentarerna hon får är positiva och att folk brukar bli imponerade av familjen.

– Min man tyckte att vi var klara efter två barn. Min högsta dröm har alltid varit att ha en riktigt stor familj med minst åtta barn. Så han gick med på ett tredje barn, vilket blev tvillingar och sedan har det bara rullat på och vi älskar det.

Satu berättar att hon älskar att ha en så stor familj och att se glädjen mellan barnen, även om det är lite syskonbråk ibland. Det krävs vissa regler och rutiner i familjen och när det är dags att åka i väg på saker krävs det mer tid och planering.

Bara för att de är många så är det inget som hindrar dem i vardagen, berättar Satu.


– Vi är som vilken annan familj som helst, bara det att vi är några fler. Några fler tallrikar att diska, mer kläder att tvätta men också så mycket mer kärlek, omtanke, pussar och kramar.

Om det blir fler barn återstår att se, men Satu säger att det är viktigt att hon och pappan till barnen kan ge barnen all tid, uppmärksamhet och kärlek som behövs.

– Man ska aldrig säga aldrig, vi får helt enkelt se hur det känns när lillasyster föds. Det handlar inte om antalet barn i sig, vi vill ju att det ska kännas bra för alla.

– Folk undrar hur vi orkar och allt är ju relativt och man dömer efter sin egen situation tänker jag. Har man ett barn så känner man kanske att det är omöjligt att älska ett till, tills man sitter där med två, då inser man att kärleken inte delas på antalet barn, utan att den multipliceras med antalet. Och det bara fortsätte, säger Satu.

TV: Blev känd som Sveriges yngsta pappa – det här gör han idag

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.