Sophie fick en dickpic från en okänd kille.
1 av 3
Sophie fick en dickpic från en okänd kille. - Foto: Privat/TT/Pixabay
Då bestämde hon sig för att höra av sig till föräldrarna.
2 av 3
Då bestämde hon sig för att höra av sig till föräldrarna. - Foto: Privat
Det ledde till att killen hörde av sig och bad om ursäkt för att ha skickat bilden till Sophie.
3 av 3
Det ledde till att killen hörde av sig och bad om ursäkt för att ha skickat bilden till Sophie. - Foto: Privat

Sophie, 22, fick en dickpic – då hörde hon av sig till hans föräldrar

Bara någon timme efter att Sophie, 22, hade pratat med föräldrarna fick hon ett meddelande från killen som hade skickat bilden.


Att tjejer tvingas ta emot ovälkomna "dickpics" är tyvärr inget nytt. Det händer alldeles för ofta. Någon som fick en oönskad "dickpic" förra veckan var Sophie, 22. Hon bestämde sig dock för att göra något åt saken och kontaktade killens föräldrar. 

– Han skrev "hej, vad gör du?" och sedan skickade han en bild. Eftersom han hade sitt namn så hittade jag hans föräldrar ganska omgående, så jag skrev till både mamman och pappan, säger Sophie till Nyheter24

Killens pappa svarade ganska snabbt och sedan kom även ett svar fram mamman. Både föräldrarna reagerade starkt på sonens beteende och bad om ursäkt. 

– Jag trodde inte att de skulle reagera så, eftersom man ser och hör att tjejer ska "blocka killen och inte svara". Men jag är så jävla trött på att man viftar bort den här problematiken. Visst, nu är jag vuxen men tänk om jag hade varit typ 13 år gammal.

Någon timme efter att hon hade pratat med föräldrarna fick hon ett meddelande från killen. Han bad om ursäkt för att han hade skickat sådana bilder. För Sophie var det som en bekräftelse på att föräldrarna faktiskt hade pratat med sin son. 

 – Jag svarade inte och tänker inte bemöta någon som trycker upp sitt könsorgan sådär. Men det handlar om att föräldrarna gjorde det stora jobbet och nu kanske de kommer ha hökögon på sina söner. Jag förväntade mig inte att varken han eller föräldrarna skulle svara, så jag blev ganska chockad. 

Sophie menar att det är mycket möjligt att #metoo påverkade föräldrarnas reaktion och hon hoppas att hashtagen kommer ha någon form av inflytande. 

Sophie publicerade sedan ett inlägg den stora tjejgruppen "Pink Room" på Facebook. I kommentarsfältet var det flera som också hade hört av sig till föräldrar vars söner skickat dickpics. En del hade fått höra "blocka honom om du inte vill ha sådana bilder" andra tjejer hade fått liknande respons som Sophie. 

– Jag vill uppmuntra att man gör något när det händer för jag vet att många tjejer kanske inte tar sig modet till att göra det. Det spelar ingen roll om han är 40 år eller 15 år gammal, ingen man vill att "lilla mamma ska veta om det". Även den stora tuffa killen känner skam när ens mamma frågar varför man skickar sådana bilder, säger Sophie. 

TV: Fått en oönskad "dickpic"? Nu kan du se var bilden är tagen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått en oönskad dickpic?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.