Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lisahs varning till andra föräldrar: "Köp inte detta till era barn"

- 09/11/2017, 10:23 -

Lisah Gustavssons varning blev viral på Facebook. Att ta på sitt barn mössor med namn menar hon är rent ut sagt farligt.

När det blir kallare och kallare så är det viktigt att ens barn har varma och bra kläder. Mössa räknas som en viktig accessoar till vintern. Men kan en mössa vara farlig? 

Lisah Gustavsson, 37, har gått ut på Facebook med en varning till föräldrar. I sitt inägg skriver hon och varnade för att ha ens barns namn på deras mössa. 

Anledningen? Då kan främlingar närma sig barnen enklare. 

Bildkälla: Facebook

Inlägget har delats över 260 gånger och printscreens på statusen har spridits i många stora grupper på Facebook. 

För Nyheter24 så berättar Lisah om hur en bekants son blivit kontaktad av en främmande man. 

– En bekant till mig, hennes son blev kontaktad av en man utanför deras hus där det finns en lekplats. Han kallade honom vid namn. Frågade hur gammal han var, var han bodde och om han vill följa med och titta på någonting. 

En vän till Lisahs dotter blev också kontaktad av en man. 

– Hon är sex år gammal och skulle gå hem från skolan när en man kom fram och hälsade och sa barnets namn. Han berättade att det hade hänt någonting och att hennes föräldrar hade skickat honom. Som tur var förstod hon att något inte stämde och sprang istället. 

Båda barnen hade sina namn tydligt synliga på sina kläder – det gjorde att de okända männen visste vad de hette.

Då kände Lisah och behövde skriva en varning till andra föräldrar. Efter varningen har hon fått höra flera berättelser från föräldrar som varit med om samma sak. 

– Jag vill bara varna personer. Skriv för sjutton inte namn på era barns kläder. Det är ju hemskt att man ska behöva tänka så. 

Lisah själv hade namn-mössor på sina barn. Efter händelserna i området har hon valt att aldrig mer ta på sina barn kläder med namn på.

Till Nyheter24 säger polisen i ett mejl att de inte känner till just dessa händelser:

"Det är inget generellt som vi känner till eller har aktivt varnat för."

TV: Psykologen: "Så vet du om du kommer bli som dina föräldrar"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.