Måndag 27 Jun
Stockholm

Linda, 26, blev chockad över Kappahls prislappar: "Gick direkt"

Efter att 26-åriga Linda fått syn på Kappahls prislappar kommer hon aldrig att handla där igen.
1 av 3
Efter att 26-åriga Linda fått syn på Kappahls prislappar kommer hon aldrig att handla där igen. Foto: Privat
2 av 3
3 av 3

Efter att 26-åriga Linda fått syn på Kappahls prislappar kommer hon aldrig att handla där igen.

Kommentera (23)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I början av oktober var Linda Maria Dürr Jensen, från Skövde, på stan tillsammans med en tjejkompis. De gick in på Kappahl och ganska direkt fick Linda syn på en jacka hon tyckte var snygg. 

– Det är sällan man ser jackor på plus size-sortimentet med färg men när jag såg den jackan gillade jag den. Jag kollade på prislappen och den kostade 599 kronor, säger Linda till Nyheter24.

Sen fick Lindas kompis syn på exakt samma jacka, men när de kollade på prislappen så blev de chockade. Jackan kostade en hundralapp mindre på den avdelningen.

– När jag såg det kände jag mig diskriminerad, det är inte okej att jag ska betala hundra kronor mer bara för att jag väger mer.

Linda och hennes kompis reagerade lika på prissättningen och lämnade butiken. Linda velade sedan om hon skulle skriva ett inlägg eller inte. Så hon skrev först i en grupp på Facebook där hon fick uppbackning och flera personer reagerade som henne. 

– Jag sa inget till personalen när jag var där men några veckor senare skrev jag ett inlägg på deras Facebook-sida och frågade hur de egentligen tänkte med prissättningen, säger Linda och fortsätter: 

– Jag har misstänkt att det varit så med prissättningen och tycker att priserna är höga på plus size-kläderna men när jag fick se det svart på vitt så undrar jag hur det kan få vara så? 

Linda berättar att hon blev ännu mer upprörd över att Kappahl slutade svara i inlägget när folk började ställa fler frågor om till exempel att priserna då borde skilja sig mellan XS och XL. 

Bildkälla: Faksimil Facebook

– Det kändes som ett standardsvar. Men jag skulle vilja säga att jag är upprörd men inte så förvånad. 

Något som även andra har lagt märke till på prislapparna är att det inte är någon prisskillnad på de norska priserna. 

– I efterhand så har flera sagt att de varit med om samma och att det är så på andra butiker på till exempel nätet också, men hur kan det ens vara okej att det är så? Jag kommer aldrig att handla på Kappahl igen.

Till Expressen, som var först med att skriva om händelsen, säger Charlotte Högberg som är kommunikationschef på Kappahl så här: 

– Xlnt skiljer sig inte i modeuttrycket från de övriga damkollektionerna men generellt sett jobbar vi alltid lite extra med de plaggen, för att de ska falla snyggt och sitta bra. Priserna styrs, som för alla plagg i alla storlekar, av kvalitetsval, detaljer, finish och tygåtgång. Prisskillnaden mot övrigt sortiment beror främst på att det är större tygåtgång på Xlnt-plagg då de produceras i större storlekar vilket ger ett högre produktionspris. 

TV: Emilia, 18, testade shorts på H&M: "Gick hem med gråten i halsen"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Kommentera (23)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.