I drygt tio år har Jonathan Ottosson​ rökt några cigaretter om dagen.
1 av 2
I drygt tio år har Jonathan Ottosson​ rökt några cigaretter om dagen. - Foto: Amanda Berg Sandgren/Privat
Men när han hittade den här lappen bestämde han sig för att sluta.
2 av 2
Men när han hittade den här lappen bestämde han sig för att sluta. - Foto: Privat

Handskrivna lappen på ciggpaketet fick Jonathan, 29, att sluta röka

I drygt tio år har Jonathan Ottosson​ rökt några cigaretter om dagen. Men när han hittade den här lappen bestämde han sig för att sluta.


I söndags var Jonathan Ottosson, 29, från Göteborg ute på en promenad med en vän. De bestämde sig för att gå till minneslunden och kolla på alla ljus som tänts över allhelgonahelgen. När de stod och tittade på ljusen fick Jonathan syn på ett paket med rulltobak, något som GT var först med att skriva om. 

På paketet låg det en handskriven lapp. "Om du röker. Rök det här paketet, det var min pappas favorittobak & jag saknar honom." stod det skrivet på lappen. 

– Min första tanke var att inte ta paketet eftersom det kändes som att det var lämnat till någon som hade gått bort, men när jag läste på lappen "rök det här paketet" så tänkte jag "perfekt, nu kan jag ta det utan dåligt samvete" och tänkte inte mer på det fören jag kom hem, slängde en blick på paketet och tänkte rulla mig en cigg, berättar Jonathan för Nyheter24.

Jonathan fick en rysning i hela kroppen och tog beslutet att sluta röka, efter att ha rökt några cigaretter om dagen i drygt tio år. 

Bildkälla: Privat

– Eftersom budskapet var något kryptiskt förstod jag det inte först men när jag var på väg att plocka upp paketet fick jag en rysning längs hela ryggraden, jag förstod att avsändarens pappa troligen hade dött av att röka tobak.

Det har gått några dagar sedan Jonathan slutade röka och det har inte varit några problem. Paketet med lappen gick han och lämnade tillbaka för att någon annan kanske skulle kunna göra samma sak. 

– Tack till dig som skrev den här lappen och var stark nog att dela med dig av dina känslor och din sorg över en förlorad förälder, det gjorde att jag kunde ta till mig budskapet och faktiskt göra en förändring i mitt liv.

Jonathan berättade sedan om händelsen och beslutet att sluta röka i ett inlägg och möttes av engagerade kommentarer och personer som blev tagna av historien. 

– Jag förväntade mig inte att folk skulle engagera sig så mycket, men jag ville att budskapet skulle fortsätta spridas så att fler kanske slutar röka.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!