Till höger en man som kämpar med att få fram sin cykel i snöfall i centrala Stockholm, till vänster ser vi ungdomar som göttar sig i solskenet vid kajen nära Gamla Stan.
Redan i veckan kommer det bli varmt och skönt i Sverige. - Foto: TT

Trött på snön? Nu kommer vårvärmen till nästan hela Sverige

Snösuperkaoset har smackat till stora delar av Sverige – men väldigt snart kommer vårvärmen.


Det har varit några kalla dagar i Sverige – riktigt kalla. Och på tisdagen drog en riktigt fet snösmocka in över bland annat Stockholm och skapade kaos i lokaltrafiken. Och även om en del blir väldigt glada över snö och kyla så innebär den tidiga vintern mest besvär och ilska. 

Men för dig som tröttnat på snön har vi lite glada nyheter. Redan nu i veckan kommer värmen tillbaka till nästan hela Sverige. 

Nu på torsdag kommer det inte bara bli sol i stora delar av södra Sverige, nästan hela landet får flera plusgrader. Nere i Malmö kommer det blir upp mot tio plusgrader och sol mitt på dagen, enligt SMHI.se. Med andra ord får Skåne nästan uteserveringsväder redan den här veckan!

Även Stockholm kommer få en skön dag. Även om det väntas falla några millimeter regn kommer det vara runt åtta plusgrader hela dagen, långt in på kvällen. Mitt på dagen kan till och med solen titta fram en liten stund. 

Med andra ord är det bara att dra fram grillen och njuta!

Plusgraderna kommer sen stanna kvar, åtminstone dagtid, under helgen. Först på söndag kommer vintern tillbaka med minusgrader i nästan hela landet, enligt SMHI.se. 

Läs mer om busvädret här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du trött på snön?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.