Torsdag 13 Maj
Stockholm

Elinas dotter höll på att dö – nu vill hon varna andra föräldrar

En bild på Elina och sina barn samt en bild på en prislapp.
Elina vill varna andra föräldrar efter det som hände hennes dotter. Foto: Privat

Elina fick ett sms från barnens pappa: "Alice höll bokstavligt talat på att dö nyss". Nu vill hon varna andra föräldrar efter det som hände.

Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra veckan fick trebarnsmamman Elina Eriksson, 22, hem ett paket med kläder. Elina berättar att hon var ivrig över att testa kläderna och rev av prislapparna.

– Jag slängde prislapparna på golvet och tänkte att jag städade upp tillräckligt och att resten skulle följa med när jag dammsög, berättar Elina för Nyheter24.

Men dagen därpå när Elina var ute och åt middag med några tjejkompisar fick hon ett sms från barnens pappa.

"Alice höll bokstavligt talat på att dö nyss", stod det i meddelandet.

Elina ringde upp direkt.

Elina vill varna andra föräldrar. Bildkälla: Privat

– Han hade gått runt och städat men tyckte att det var väldigt tyst. Han hittade Alice liggandes på golvet i hallen. Hon var helt blå i ansiktet och andades inte, säger Elina och fortsätter:

– Han dunkade henne tre gånger på ryggen och hon harklade till och fick upp plastbiten som hade fastnat. Hon hade verkligen änglavakt och jag är så tacksam att det gick bra.

Under natten höll de båda koll på Alice och dagen därpå var Elina hemma med henne. Idag mår Alice bra, men nu vill Elina varna andra föräldrar för det som hände.

Tvillingarna Alice och Ella. Bildkälla: Privat

– Jag har alltid varit slarvig när jag tar av prislapparna för det är lätt att tänka att man städar upp det sen. Man tänker kanske inte att det kan hända, men det är lätt att plastbitarna glider iväg när man tar bort prislappen, säger hon.

Elina skrev ett inlägg på Facebook för att varna föräldrar och i kommentarsfältet var det flera som skrev att de brukade göra likadant med prislapparna.

– Jag kommer aldrig slänga prislapparna någon annanstans än i papperskorgen och kommer inte att plocka bort prislappar om jag inte står vid en papperskorg. Jag delar med mig av det för att det inte ska hända någon annan familj, säger Elina.

Tvillingarna Alice och Ella och Colin. Bildkälla: Privat

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela