Sveriges lagbok med en klubba på. Svart siluett över en man till vänster.
1 av 2
En 20-årig man döms till två månaders fängelse för våldtäkt mot barn. - Foto: TT/Pixabay
Sveriges lagbok med en klubba på
2 av 2
Samtidigt frias han från en annan våldtäkt. Mannen var 18 år gammal då brottet begicks - Foto: TT

Han döms för våldtäkt mot barn – får två månaders fängelse

En 20-årig man döms nu för våldtäkt mot barn efter att ha våldtagit en 13-årig flicka i samband med en fest i Västerbotten 2015. Mannen döms till två månaders fängelse och skyddstillsyn. Han får även betala 115 00 kronor i skadestånd till flickan.


I samband med en fest i en kustkommun i Västerbotten år 2015, ska en då 18-årig man enligt åtalet ha förgripit sig på två unga flickor i sin lägenhet. Den ena flickan, bara 13 år gammal, var starkt berusad, och mannen ska enligt åklagarens beskrivning utfört handlingar "jämförbart med ett samlag" mot henne.

Tingsrätten har nu dömt den idag 20-åriga mannen för våldtäkt mot barn, i fallet med den 13-åriga flickan. Samtidigt frias han för våldtäkt mot en annan kvinna som befann sig i mannens lägenhet vid ett annat tillfälle, skriver SVT Västerbotten.

Tingsrätten kunde fastställa att denna kvinna utsatts för själva våldtäkten, men det kunde inte ställas utom rimligt tvivel att 20-åringen begått brottet, varför han frias på den punkten.

För våldtäkten mot den 13-åriga flickan döms mannen till två månaders fängelse och skyddstillsyn, på grund av sin ringa ålder. Han blir även skyldig att betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan, enligt SVT Västerbotten.

TV: Så lever Martin Timell efter våldtäktsskandalen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rimligt att unga kriminella får straffrabatt?
Tack för din röst!