Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kommunanställd monterade kamera för att filma kvinnor i duschen

- 03/01/2018, 17:02
Kvinnor upptäckte en övervakningskamera i omklädningsrummet
1 av 2

En man anställd på Jönköpings kommun hade satt upp en övervakningskamera, riktad mot duscharna, i damernas omklädningsrum.

montage TT/Pixabay

Lena Nordlund fick panik av övervakningskameran.
2 av 2

Lena Nordlund har överklagat kommunens beslut om att sekretessbelagda personuppgifter.

Privat

En man anställd vid Jönköpings kommun ska ha monterat en kamera i damernas omklädningsrum, riktad mot duscharna.

13 november upptäcktes en övervakningskamera i kvinnornas omklädningsrum i Jönköpings kommunhus. Kameran ska ha varit riktad mot duscharna. 

– Man fick lite smått panik. Det är en enorm kräkning, bara tanken att det man finns på någons kamera eller mobil, berättar kommunanställda Lena Nordlund, 25, för Nyheter24.

Lena Nordlund Bild: Privat

Strax efter fyndet kontaktades polisen och kommunen inledde en egen utredning. 

Anställd erkände

En man som själv är anställd vid Jönköpings kommun ska ha setts gå in och ut ur det berörda omklädningsrummet, och erkände senare att det var han som satt upp kameran.

Efter ett par dagar kunde polisen konstatera att kameran har teknik som stödjer bildöverföring direkt till mobilen genom wi-fi, men att kameran aldrig varit aktiv. Mannen som placerade kameran hade alltså inte hunnit ta några bilder, och därmed fanns det inget underlag för att utreda ett brott.

Trots erkännandet skulle kommunen genomföra en arbetsrättslig utredning, vilket fick Lena Nordlund att reagera.

Hon menar att det fanns underlag nog för att avskeda personen, och ifrågasatte en utredning när mannen redan hade erkänt. 

"Kommunen försöker mörka"

I samband med att Lena Nordlund begärde ut offentliga handlingar från ärendet, för att få veta vem personen var, blev hon tillsagd att några handlingar fanns inte eftersom mannen hade sagt upp sig. Nu misstänker hon att kommunen försöker mörka händelsen.

– Jag försökte då få ut uppsägningen, men de hade maskat (censurerat, reds. anm) personuppgifterna, berättar Lena.

Men uppsägningen visar att mannen har blivit arbetsbefriad med bibehållen lön i tre månader. Lönen kvarstår även om mannen får ett nytt arbete under uppsägningstiden. Detta har själv lagts till för hand av mannens arbetsledare.

Hur mycket pengar det rör sig om från skattebetalarna har Lena ännu inte lyckats få fram. Högt räknat på en medellön för någon som arbetar heltid, med sociala avgifter inkluderat, kan det enligt Lena röra sig om cirka 200 000 kronor i utgifter för arbetsgivare. Detta har hon skrivit om i ett Facebook-inlägg.

Exakta siffror kan inte fås fram eftersom kommunen helt enkelt har satt sekretess på uppgifter om lön och sysselsättningsgrad. Detta med hänsyn till att mannen eller hans närstående skulle kunna ta skada.

– Det känns som om kommunen vill sopa allt under mattan, säger Lena och fortsätter:

–  Anmälan till polisen och utredningen har varit bra, men hanteringen efteråt har brustit. Även om det inte är ett brott enligt brottsbalken är det otroligt oetiskt att göra som han gjorde. Vi har ju dessutom nolltolerans mot kränkning i kommunen, säger Lena.

Enligt offentlighets- och sekretesslagen är det bara om det finns särskilda skäl som sådana uppgifter sekretessbeläggs. Lena Nordlund har nu begärt en överklagan och hoppas att ärendet tas upp i kammarrätten. 

Inte säkert den anställda hade fått sparken

Enligt Maria Idén, förhandlingschef vid Jönköpings kommun, saknas en skriftlig rapport från den interna utredningen eftersom mannen själv lämnade in en uppsägning.  Men även om mannen inte hade valt att säga upp sig är det inte säkert mannen hade fått sparken.

– Vi gick igenom utredningen och stämma av den med våra jurister och SKL (Sveriges kommun och landsting, reds. anm) för att avgöra om petitionen skulle hålla i en rättslig prövning, så gör vi alltid. Vi kom aldrig så långt att vi behövde fatta ett beslut, säger Maria Idén till Nyheter24.

Maria Idén hänvisar till de krav som ställs på arbetsgivare för att kunna avskeda en anställd, och menar att det inte går att avgöra i förhand om mannens handlade är grund nog för att avskedas.

Det är kommunens jurister som har gjort sekretessbedömningen gällande mannens personuppgifter. Att mannen är arbetsbefriad med bibehållen lön är däremot väldigt ovanligt, berättar Idén.

– Det är inte så vanligt att man blir arbetsbefriad, utan då vill man att man ska jobba och lämna över till en efterträdare, så det här är ett undantagsfall. 

Varför gjorde ni det?

– Det är klart att vi inte vill att medarbetaren ska vara i tjänst efter det som har hänt. Det handlar om vårt förtroende för medarbetaren, säger Idén till Nyheter24.

TV: Dottern satte upp kamera i huset – det som visades fick hennes pappa dömd

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gör kommunen rätt?