Christoffer Barnekow har dött 77 år gammal efter akut sjukdom.
Christoffer Barnekow har avlidit efter akut sjukdom. - Foto: TT

Christoffer Barnekow död – efter akut sjukdom

Regissören, journalisten och kulturprofilen Christoffer Barnekow har gått bort 77 år gammal efter att ha blivit akut sjuk.


Under fredagen dog regissören, kulturprofilen och journalisten Christoffer Barnekow, 77 år gammal, på sjukhus efter akut sjukdom, skriver Expressen.

Han ska ha blivit sjuk under torsdag morgon och direkt åkt in till akuten. Redan på fredag förmiddag gick Barnekow bort. 

– Christoffer dog i går på sjukhus efter att ha blivit akut sjuk, berättar hustrun Hanne Barnekow till Expressen och fortsätter: 

– Det var en akut skada på stora kroppspulsåldern, så det gick jättesnabbt. Men familjen var samlad, barn och barnbarn. Vi tog farväl och det var rofullt.

Christoffer Barnekow är känd för att bland annat ha skrivit manus till det populära barnprogrammet "Vilse i pannkakan" ihop med Staffan Westerberg.

Efter sig lämnar Barnekow hustrun Hanne Barnekow, barn och barnbarn.

– Det är svårt att sammanfatta mitt minne av Christoffer just nu. Jag älskade honom och vi har haft ett underbart liv ihop med en massa kärlek och jobb. Vi var ju också kolleger, jobbade bland annat med "Bildjournalen " och "Sommarnattens skeende ihop", berättar Hanne Barnekow.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tittat på vilse i pannkakan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.